Hopp til innhold

Lyst på noe godt til middag?

Prøv denne deilige marokkanske gryteretten!

Marokkanske gryte
Foto: Sosial- og helsedirektoratet

Marokkanske gryte med couscous

Til fire porsjoner trenger du:

4 ss olje

1 løk

2 fedd finhakket hvitløk

2 gulrøtter i skiver

1 squash i biter

1 hakket paprika

1 boks kikerter

1 dl rosiner

2 grønnsaksbuljong-terninger

1 ts spisskumin

1 boks hakkede tomater

Salt/pepper

- Skyll og del opp alle grønnsakene. Knus karven i en morter.

- Varm oljen i en gryte. Tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken blir myk og blank. Bland inn de andre ingrediensene og småkok alt i 10 minutter.

Couscous

Kok couscousen etter anvisningen på pakken. For å få litt ekstra smak, kan den kokes sammen med en buljongterning i vannet. Bland inn 1 ss margarin når couscousen er ferdig kokt.

Har du ikke couscous, kan du bruke ris.

 

LES OGSÅ: Derfor bør du spise hvitløk

LES OGSÅ: Mmm...mat

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

TV og radio

Kikertvannet er en vegansk eggehvite som kan brukes i desserter

Sjekk hva du kan lage istedenfor

Datingappene selger deg drømmen om kjærlighet. Men de tjener penger på at forblir singel og ensom.