Hopp til innhold
Tyrkiske flagg og valgplakater
Foto: OZAN KOSE / AFP

Valg i Tyrkia 2019

  • Erdogang fikk 52,59 prosent

    Det endelige resultaltet etter presidentvalget i Tyrkia 24. juni viser at Recep Tayyip Erdoğan vant valget med 52,59 prosent av stemmene. Det opplyser det tyrkiske valgstyret.

  • Angela Merkel gratulerer Erdogan

    I motsetning til EUs utenrikssjef, gratulerer Tysklands forbundskansler Merkel Tyrkias president Erdogan med valgseieren. – Jeg ser fram til å arbeide sammen med deg for å ytterligere fremme og utvide samarbeidet mellom våre to land, skriver Merkel.

  • EU nekter å gratulere Erdogan

    EU mener valgkampen i Tyrkia var urettferdig og nekter å gratulerer president Erdogan med valgseieren. EUs utenrikssjef Mogherini sier i en kunngjøring at velgerne hadde et «genuint valg», men at forholdene under valgkampen ikke var likeverdige.

  • Valgobservatører ute av fengsel

    Tre tyske valgobservatører, invitert av det prokurdiske partiet HDP, ble pågrepet i Tyrkia på valgdagen og måtte tilbringe natta i fengsel. En av dem forteller til DPA at de hadde reist til et område uten offisielle observatører. De ble løslatt i dag.

  • OSSE kritiserer valget i Tyrkia

    Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) mener det ikke var like vilkår for kandidatene som deltok i det tyrkiske valget. Tyrkias president Erdogan og hans parti hadde en «urettmessig fordel», ifølge valgobservatørene i OSSE.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no