Hopp til innhold

Uværet stopper flere flygninger

Stormen har ført til flere kansellerte flyavganger på hele Vestlandet. Søndag kveld ble Trondheim lufthavn Vernes stengt.

– Det var ugunstig, siden vi fikk vind fra siden. Flyplassen er stengt inntil videre. Vi vil selvsagt åpne så fort det er forsvarlig, sier lufthavndirektør i Avinor, Marit Stigen til NRK.

Pressekontakt Catharina Solli i Widerøe sier til TV 2 at flyselskapet har høy terskel for å avlyse avganger, men at vinden var så sterk søndag kveld at det ikke var mulig å fly i stormen. Håpet var likevel å kunne gjenoppta flygningene senere på kvelden.

– Det er kansellerte avganger både fra Bergen til Ålesund, men også til Molde, Kristiansund, Ørsta/Volda og Førde. Noen passasjerer har blitt booket om og fløyet til Oslo der de har blitt innlosjert på hotell, sier Solli.

Pressekontakt Harald Kvam i Avinor opplyste til kanalen litt før klokken 20 at det enn så lenge ikke var noen stengte flyplasser, og at det skal veldig mye til før det skjer. Likevel setter uværet i Sør-Norge en stopper for mye flytrafikk.. (NRK/NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no