Hopp til innhold

USA klar med våpenpakke til Israel

USAs president Joe Bidens administrasjon har orientert Kongressen om at landet sender en ny pakke verdt over 1 milliard dollar i våpen og ammunisjon til Israel.

Det opplyste to kongresskilder tirsdag til nyhetsbyrået AFP. Også Wall Street Journal har fått opplyst dette.

Det dreier seg om den første våpenforsendelsen til Israel som Biden-administrasjonen har kunngjort etter at en annen forsendelse, bestående av 3500 bomber, hver av dem på 900 kilo, ble lagt på vent tidligere denne måneden.

Bombepakken ble satt på pause på grunn av amerikansk bekymring for at de kunne bli brukt mot sivile under den israelske offensiven i Rafah sør på Gazastripen.

Militærpakken som nå er klar i stedet, består av stridsvognammunisjon til en verdi av rundt 700 millioner dollar, taktiske kjøretøy til en verdi av 500 millioner dollar, og granater verdt 60 millioner dollar, ifølge de to kildene.

(NTB)

President Joe Biden skrev 24. april under på en våpenpakke verdt 95 milliarder dollar til Ukraina, Israel og Taiwan. Deler av pakken til Israel er nå klar til å bli sendt av gårde, opplyser Biden-administrasjonen. Kongressen må imidlertid gi grønt lys for forsendelsen
Foto: Evan Vucci / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no