Hopp til innhold

Togtrafikken trolig rammet i et døgn etter at trailer rev ned kraftledning

Togtrafikken er kraftig rammet etter at en trailer tirsdag kveld rev med seg en kjøreledning til toget ved Revmoen i Oppdal da den kjørte av veien.

Hendelsen skjedde ved 17-tiden tirsdag ettermiddag og inntil videre er all ferdsel stengt mellom Berkåk og Oppdal stasjon.

– Det vil antakelig ta til utpå kveldstid i morgen å rette opp. Etter hvert som arbeidet skrider fram kan vi komme med en ny oppdatering, men det var visst mye arbeid, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor ti l Adresseavisen.

Føreren av vogntoget kom uskadd fra hendelsen.

Det er SJ som drifter strekningen togstrekningen mellom Oslo og Trondheim. De kritiserer Bane Nor for tidsbruken.

– Vi har fått beskjed fra Bane Nor om at de anslagsvis tror det vil ta et døgn. Det er fryktelig lenge. Vår administrerende direktør Rikke Lind har tatt kontakt med toppledelsen i Bane Nor fordi dette ikke er bra nok. Våre kunder lider og blir skadelidende når sånt skjer, sier informasjonssjef Hilde Lyng i SJ til avisen.

Daglig går det seks tog hver vei mellom Trondheim og Oslo. Inntil feilen er rettet vil der reisende bli fraktet med buss på den berørte strekningen.

(NTB)

En trailer har kjørt inn i og revet ned en kraftledning ved jernbanen. Bilde av traileren som står på en jernbaneovergang. Kraftledningen sees også bildet
Foto: Morgan Frelsøy / Opp

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no