Hopp til innhold

Tiltalt for å ha tømt brannslukningsapparat på 20 biler

En kvinne og en mann i 20-årene må møte i retten tiltalt for å ha skadet og tilgriset 20 biler med flere pulverapparat i Oslo.

Flere biler er dekket av pulver fra brannslukningsapparater.

Det så nesten ut som at snøen kom allerede natt til 3. november på Grünerløkka i Oslo i fjor. Da NRK var på stedet stod over ti pulverapparater parkert ved siden av tilgrisede biler.

Det var politiet som oppdaget en mann og en kvinne med brannslukningsapparater.

Trodde det var brann

– De så en del røyk i området, så de trodde først det var en brann der, fortalte operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt, like etter hendelsen i fjor.

Beskjed til bileiere etter brannslukningsapparat-stunt

BESKJED: Denne lappen la politiet igjen i vinduene til bileieren i gata.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK

De to løp fra stedet, men politiet fulgte etter og med hjelp fra hundepatrulje klarte politiet å få tak i dem.

Erstatning

Tiltalen legger ned påstand om at mannen og kvinnen til sammen må betale over 20.000 kroner i erstatning til tre eiere som fikk bilen sin sprayet ned. Saken går over to dager i Oslo tingrett i august.

Hajrije Hashani

BILEIER: Hajrije Hashani var på besøk hos datteren sin i Oslo. – Jeg blir lei meg. Det er veldig, veldig dårlig gjort, sa Hashani til NRK etter at hun oppdaget av bilen hennes var full av hvitt pulver.

Kvinnen er også tiltalt for blant å ha slått til en politibetjent halvannen måned senere, da hun ble innbrakt til sentralarresten for ordensforstyrrelse.

– Hun erkjenner ikke straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier kvinnens forsvarer, Ellen Haug-Svendsen.

– Jeg har ingen kommentar til tiltalen, men vil komme tilbake til saken når det nærmer seg rettssak, sier Ola Lunde som forsvarer mannen.

Brannslukningsapparat i Dælenenggata

BRANNSLUKKER: Innholdet er ikke skadelig for lakken, men ved oppstart av bilen kan pulveret bli dratt inn gjennom luftinntaket og føre til skade, ifølge politiet.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK
Sprayet ned Dælenenggata med brannsllukkningsapparat

HVITT PULVER: Hele gaten var dekket av hvitt pulver i morgentimene fredag. To politibetjenter på stedet sikret seg spor.

Foto: Kaja Staude Mikalsen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no