Hopp til innhold

Sveriges statsminister hedret drapsoffer

Torsdag kveld var Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) på besøk i Skärholmen utenfor Stockholm for å hedre den 39 år gamle mannen som ble skutt og drept onsdag.

Mannen var på vei til en svømmehall sammen med den tolv år gamle sønnen sin da han konfronterte en ungdomsgjeng inne i en fotgjengerundergang.

Ifølge svenske medier var mannen opprørt over kriminalitet og narkotikasalg i området. Ved flere anledninger hadde han kontaktet politiet med bekymring for gjengenes innflytelse, skriver Aftonbladet.

Under konfrontasjonen skal en i gruppen ha tatt opp en pistol og siktet mot hodet hans. Da faren forsøkte å ta fra ham våpenet ble det avfyrt skudd, ifølge avisen. Ingen er så langt pågrepet.

Andre politikere som partileder Magdalena Andersson (S), justisminister Gunnar Strömmer og sosialminister Camilla Waltersson Grönvall (M) for å vise medfølelse i saken som ryster Sverige.

På 41 dager har det vært tre drap og ett drapsforsøk i området. Politiet sier til Expressen at volden er mer hensynsløs enn tidligere.

VfPdStkG5Wo
Foto: Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no