Hopp til innhold

SV tror ikke på budsjettenighet før helgen

– Det skal godt gjøres. Vi står langt fra hverandre, svarer SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes på spørsmålet om han tror på enighet før helgen i budsjettforhandlingene på Stortinget.

Finanskomiteen skal etter planen avgi innstilling til regjeringens forslag til statsbudsjett fredag, men fristen ser altså ut til å henge i en tynn tråd.

En enighet virket iallfall ikke å være veldig nær da partene på nytt satte seg ved forhandlingsbordet i statsrådssalen på Stortinget onsdag formiddag.

– Det er store avstander mellom det vi mener er nødvendig i den situasjonen Norge står i og hva regjeringen er villig til å være med på, sier Fylkesnes.

Han sier partene står langt fra hverandre både når det gjelder sosial fordeling, skatt, bistand og miljø. Men ennå er det ikke aktuelt å løfte forhandlingene opp til de parlamentariske lederne, sier han.

– De sitter nok fortsatt fast med meg inntil videre. Vi jobber for å få til en løsning, sier Fylkesnes som tilføyer at SV så langt heller ikke har vurdert å bryte forhandlingene med regjeringspartiene.

Det er Eigil Knutsen fra Arbeiderpartiet og Geir Pollestad fra Senterpartiet som møter til budsjettforhandlingene med SV.

Torgeir Knag Fylkesnes, SV
Foto: Mats Rønning / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no