Hopp til innhold

Støre har snakket med Palestinas president: – Norge fordømmer sterkt angrepene mot israelske sivile

Jonas Gahr Støre (Ap) snakket tirsdag med Palestinas president Mahmoud Abbas. Da oppfordret statsministeren Abbas til å være med på å roe ned situasjonen.

– Det er en brutal realitet som utvikler seg på bakken, for både den israelske og den palestinske befolkningen. Rapportene om stadig økende antall drepte og skadde er svært urovekkende.

– Norge fordømmer sterkt angrepene mot israelske sivile og ber om at de stanses umiddelbart. Dette var jeg tydelig på i samtalen, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NTB.

– Det viktigste fremover er å hindre en langvarig krig, og en eskalering til Vestbredden og resten av Midtøsten. Dette vil ha svært dramatiske konsekvenser for befolkningen på begge sider, fortsetter han.

– Jeg oppfordrer alle til å bruke diplomati framfor militære midler. Jeg oppfordret president Abbas til å være med på å roe ned situasjonen og bistå med humanitær hjelp til sivile. Alle handlinger som kan bidra til å eskalere situasjonen, må unngås. Sivile må beskyttes og gisler frigis, sier Støre.

(NTB)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)
Foto: NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no