Hopp til innhold

Sarpsborg: ungdomsskole stengt etter voldshendelse

Politiet bekrefter at det onsdag var en voldshendelse på Tindlund ungdomsskole i Sarpsborg. En person ble sendt til legevakt med skader.

Hendelsene skal ha funnet sted i skoletiden onsdag. Det skal være snakk om flere alvorlige voldshendelser, der blant annet en lærer ha blitt utsatt for vold, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Rektor Jo Skjølsvold sier at flere lærere måtte bryte inn i slåsskampen mellom ungdommene.

– Det er syv elever som er involvert i en slåsskamp. Det var nok minst like mange voksne involvert for å få skilt dem og holde de fra hverandre.

Skolen har i underkant av 350 elever. Syv elever er nå utvist fra skolen etter hendelsen. Disse elevene vil få et alternativt tilbud fra kommunen ut uka.

En forelder sier til Sarpsborg Arbeiderblad at politiet rykket ut til skolen og at elever ble låst inne på klasserom av lærere for deres egen sikkerhet. På grunn av hendelsene har alle elever på skolen hjemmeskole første halve skoledagen torsdag.

– For å sikre og opprettholde et trygt og forsvarlig skole- og arbeidsmiljø har medarbeidere, ledere og kommuneledelse et behov for å jobbe sammen raskt for å evaluere hendelsene og iverksette tiltak, skrev teamlederen ved skolen til foreldre i en melding onsdag.

(©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no