Hopp til innhold
Mannen dagkamera.

Rasfare på fjellet Mannen

Oppsummert

Mannen er eit fjell på 1294 meter over Horgheim i Romsdalen. Fjellpartiet er blant dei mest overvaka i landet, og er nøye kontrollert av geologar i NVE. At fjellpartiet fell ned før eller seinare, er ekspertane samde om. Spørsmålet er berre når.

 • Fortsatt rødt farenivå for Mannen

  Hastigheten er avtatt noe, men er fortsatt høy, melder NVE. Rødt farenivå for Veslemannen opprettholdes. Hastigheten ligger nå på 40 cm per døgn i den øvre delen, og i underkant av 2 cm i den nedre. Det går fortsatt en del steinsprang, sier NVE.

 • Farenivået ved Mannen er no på gult

  Farenivået ved Mannen er no nedjustert til gult nivå. Det er registrert 11 mindre skred sidan onsdag klokka 18.00. Det er svært lite truleg at det vil kome eit stort skred no, seier Geolog Einar Anda. Dei evakuerte får flytte heimatt.

 • Fjellet Mannen fortsatt ustabilt

  Fjellet Mannens bevegelser har økt mye de siste timene, opplyser NVE. Dermed beholdes farenivå rødt og beboerne kan ikke vende tilbake til boligene. Beboerne under Mannen i Romsdalen ble evakuert for niende gang, tirsdag kveld.

 • Bevegelsene øker ved Veslemannen

  Bevegelsene ved Veslemannen i Romsdalen har økt kraftig i morgentimene. Farten er nå på mellom 15 og 20 centimeter i døgnet. På enkelte steder beveger nå Veslemannen seg 40 centimeter i døgnet. Det har gått flere mindre ras i dag, melder NVE.

  Mannen dagkamera.
 • Fortsatt rødt nivå ved Veslemannen

  Det er fortsatt rødt farenivå ved det rasutsatte fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal. Farenivået ble satt til rødt i går kveld. Da ble det målt en døgnhastighet på 12 centimeter.

Mannen dagkamera.
Ordfører Lars Olav Hustad om hvordan de evakuerte opplever det når rødt farenivå opprettholdes.
Seksjonssjef i NVE, Lars Harald Blikra, forteller her hvor mye fjellpartiet Veslemannen beveger seg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no