Hopp til innhold

Mener Ropstad må trekke seg

Gruppeleder for KrF Skien, Erik Næs, sier til NRK at han ikke lenger har tillit til Kjell Ingolf Ropstad som partileder.

– Før valget syntes jeg dette var alvorlig, men når jeg hørte det jeg hørte i dag og så pressekonferansen, så må jeg si at min tillit forsvant, sier Næs.

– Vi er et verdiparti, det er derfor jeg fremdeles står på vårt program, fordi vi er et verdiparti. Særlig for de svake i samfunnet. Da kan vi ikke kjøre slalåm mellom reglene slik som Ropstad har gjort.

– Jeg mener Ropstad er ferdig som partileder, ganske enkelt. I praksis er han det. Det han kan gjøre for seg selv og partiet videre er å trekke seg, sier Næs.

– I dag har jeg vært i kontakt med flere av våre tillitsvalgte i Skien og de er fortvila. En sier for eksempel at dette er verre enn at vi kom under sperregrensa. En annen sier at jeg orker ikke å fortsette mer enn det jeg har bundet meg til for denne perioden, hvis ikke dette får konsekvenser.

Næs mener Ropstad må ta konsekvensen av situasjonen, og har tro på at han gjør det.

– Det stilles strengere krav til politikere, spesielt til KrF som ønsker å være et verdiparti. Vi sier ikke at vi er bedre enn andre, men akkurat nå er KrF dårligere enn de andre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no