Hopp til innhold

MDG om klimaavtalen: - På ingen måte det verden trenger

– Denne avtalen er på ingen måte det verden trenger. Det er en tapt mulighet siden verdens ledere ikke møter krisen vi står overfor slik vi burde. Hvor er besluttsomheten som verden viste i møte med COVID19?, spør Arild Hemstad i MDG.

Han sier det er mulig å løse klimakrisen, men at det har blitt et mønster at verdens ledere svikter selv om klimaendringene rammer folk knallhardt. Han viser til flomofre i Pakistan, sultrammede på Afrikans horn og heterammede i Europa.

– Nå er det viktigere enn noensinne at land som Norge går foran og viser at rask omstilling er mulig når så mange stritter mot. Vi har pengene, kompetansen og svært mange andre forutsetninger for å få til en reell omstilling om vi faktisk prioriterer det, sier Hemstad.

– Selv om avtalen er skuffende, vil jeg rose regjeringen for å være en pådriver for en mer ambisiøs avtale. Likevel kommer vi ikke unna at Norge selv prioriterer mer leting etter olje og gass samtidig som det internasjonale klimasamarbeidet halter, legger Hemstad til.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no