Hopp til innhold

Måtte stanse redningsaksjon etter hund i Etne

Brannvesenet måtte natt til lørdag gi opp en redningsaksjon etter en liten hund som falt utenfor en bratt skråning i Etne.

Mannskaper fra brannvesenet i Etne forsøkte på flere måter å redde ut hunden som skled ned en bratt skråning etter å ha hoppet over en kant i veien ved Markhus langs Åkrafjorden.

– Det var en omtrent 50 meter lang og svært bratt skråning ned mot sjøen. Hunden ble sittende fast omtrent midt på. Mannskapene forsøkte å ta seg opp til hunden fra sjøen, men da ble den redd og trakk seg unna og til et utilgjengelig sted i skråningen, forteller vaktleder Christer Gillebo i Sørvest 110-sentral til NTB.

110-sentralen ble varslet av den fortvilte hundeeieren klokka 21.31 fredag kveld. En time senere var mannskaper fra Etne stasjon på stedet, skriver Stavanger Aftenblad.

Klokka 00.30 måtte imidlertid aksjonen avsluttet uten løst oppdrag. Gillebo sier mørket og hensynet til redningsmannskapenes sikkerhet gjorde videre redningsarbeid uforsvarlig.

– Hundeeieren står på toppen og er ganske fortvilet, men det er for mørkt og bratt. Vi vil spørre om frivillige klatrelag vil ta på seg jobben når dagslyset kommer tilbake, sier Gillebo.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no