Hopp til innhold

Ketil Solvik-Olsen tar ikke gjenvalg som nestleder i Frp

Ketil Solvik-Olsen vil ha en pause fra politiske verv og vil ikke stille til gjenvalg som første nestleder i Fremskrittspartiet.

Solvik-Olsen har informert valgkomiteen om at han takker nei til en ny periode. Frp må dermed velge ny nestleder på landsmøtet i april.

– Etter mange runder som nestleder i Fremskrittspartiet takker jeg nei til gjenvalg. Jeg er på et sted i livet hvor jeg trenger å ta en liten pause fra krevende politiske verv slik at jeg bedre kan følge opp nære personer som trenger en hjelpende hånd, skriver han i en pressemelding.

Han skriver videre at familien og nære venner betyr mye for ham, og at han vil prioritere dem som står ham nærmest i tiden som kommer. Sammen med jobben i det private næringslivet gjør det at det blir vanskelig for ham å ha tillitsverv som krever at han stiller opp på små og store arrangementer over hele landet, beskriver han.

– Jeg har allerede dårlig samvittighet for at jeg ofte må takke nei til invitasjoner fra mange Frp-lag, og det vil tilta etter hvert som vi går inn i et viktig lokalvalg. Jeg vet samtidig at jeg vil få enda dårligere samvittighet dersom jeg ikke er der for mine nærmeste, skriver Solvik-Olsen.

Han sier det ikke har vært en enkel beslutning å sette politikken på pause fordi han fortsatt har et sterkt samfunnsengasjement.

– Samtidig vet jeg at ingen er uunnværlig, og det er mange dyktige menn og kvinner i partiet som kan fylle rollen som nestleder. Da er det bedre at vervet overlates til en som kan løse oppgavene bedre enn jeg kan akkurat nå.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no