Hopp til innhold

Israel åpner grensestasjon til nødhjelp-inspeksjoner

På forespørsel fra USA har Israel gått med på å åpne grensestasjonen Kerem Shalom, ifølge en høytstående amerikansk tjenestemann. Det skriver Reuters.

Grensestasjonen ligger ved den sørligste delen av den israelske gensen til Gaza.

Grensestasjonen skal ifølge tjenestemannen kun brukes til undersøkelser og inspeksjoner av nødhjelpsforsendelser, som skal sendes til Gaza via Rafah-overgangen ved den egyptiske grensen.

Formålet skal være å avlaste og korte ned tiden som brukes på inspeksjoner og undersøkelser av nødhjelpsforsendelsene ved Rafah-overgangen.

En oberst i det israelske forsvaret, Elad Cohen, sa tidligere torsdag at grensestasjonen kunne åpnes i løpet av noen dager.

Kerem Shalom ligger bare noen kilometer fra Rafah-overgangen.

– Det vil være det første mirakelet vi har sett på flere uker og vil gi et stort løft til den logistiske prosessen og som logistikkbase for den humanitære operasjonen, sa FNs bistandssjef Martin Griffiths torsdag om mulighetene for at Kerem Shalom kunne åpnes.

Mens overgangen i Rafah i utgangspunktet er beregnet på fotgjengere, sto Kerem Shalom for over 60 prosent av lastebiltrafikken inn til Gaza før krigsutbruddet for to måneder siden, skriver NTB.

Grenseovergangene Rafah og Kerem Shalom.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no