Hopp til innhold

Islam Net får bruke forsamlingslokale i Oslo

Den muslimske organisasjonen Islam Net har fått klarsignal fra Plan- og bygningsetaten i Oslo til å bruke et forsamlingshus i Groruddalen.

Etaten bekrefter at organisasjonen kan gjøre det uten å søke kommunen om bruksendring.

– Vi har hatt god dialog med Plan- og bygningsetaten (PBE) og er takknemlige for at de har snudd i sin vurdering, skriver leder Fahad Qureshi i Islam Net til Vårt Land.

Overfor NTB avviser Plan- og bygningsetaten at de har snudd i saken, og at de har gitt tillatelse til moské, som Vårt Land har meldt.

– Vi har ikke snudd, og vi har ikke godkjent moské. Det har ikke vært saken hos oss. Vi har bekreftet overfor Vårt Land at den aktuelle adressen er godkjent til formål som blant annet forsamling, lager og skytebane, skriver kommunikasjonsdirektør Kjetil Bjørnsrud i PBE i en epost til NTB.

Det var Filter Nyheter som i 2021 kunne rapportere om at organisasjonen hadde kjøpt en eiendom til 63 millioner kroner i Groruddalen i Oslo. Siden den gang har organisasjonen pusset opp bygningen.

Islam Net ble etablert i 2008 og er en muslimsk ungdomsbevegelse med en salafistisk orientering. Salafisme er en bokstavtro, puritansk korantolkning innenfor sunniislam.

På sikt håper de å få lov til å utvide bygningsmassen med et tilbygg rundt eksisterende bygg.

Rettelse fra NTB: PBE opplyser til NTB at de ikke har snudd eller gitt tillatelse til moské, men forsamlingshus. Saken er skrevet om.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no