Henlegger flere forhold i tiltale mot Khalid Skah

I 2009 ble den tidligere friidrettsstjernen Khalid Skah (54) tiltalt i Norge for flere alvorlige forhold mot sin norske ekskone og deres to felles barn. Nå er to av anklagene henlagt, på grunn av en endring i loven, skriver VG.

I tillegg er den internasjonale etterlysningen av den 54 år gamle norskmarokkaneren trukket tilbake av norske myndigheter. Skah ble pågrepet i Frankrike i 2013, etter en utleveringsbegjæring fra norsk politi. Han ble løslatt mot kausjon og meldeplikt i påvente av en avklaring om utlevering, skriver avisen.

– Jeg kan bekrefte at Oslo statsadvokatembeter har henlagt to forhold mot Khalid Skah og trukket tilbake den internasjonale etterlysningen av ham, sier politiinspektør Eirik Skøyeneie ved Sentrum politistasjon i Oslo til VG.

Den vel 13 år gamle tiltalen mot Khalid Skah beskriver trusler, vold og forsøk på utpressing mot hans norske ekskone – samt vold og trusler mot deres felles barn.

Norsk påtalemyndighet har også påstått at han holdt barna tilbake fra moren i Marokko fra slutten av 2006 til sommeren 2009.

I fjor høst besluttet Oslo statsadvokatembete å henlegge de to tiltalepostene som omhandler familievold og forsøk på utpressing – etter henleggelseskoden «andre lovbestemte grunner».

Khalid Skah
Foto: ABDELHAK SENNA / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no