Dette kommer fram i den landsomfattende kostholdsundersøkelsen Småbarnskost.
Langt lavere enn i 1999
– Det er svært gledelig å se at sukkerinntaket er betydelig redusert og at de fleste toåringene nå ikke får i seg mer sukker enn anbefalt, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap).
Undersøkelsen er gjennomført av Universitetet i Oslo på oppdrag fra Helsedirektoratet og Mattilsynet, og viser at norske toåringers inntak av tilsatt sukker og søt drikke nå er langt lavere enn i 1999.
84 prosent innenfor
Helsedirektoratet anbefaler at maksimalt 10 prosent av energien skal komme fra tilsatt sukker, og 84 prosent av toåringene er nå innenfor denne anbefalingen.
– Samtidig har det samlede inntaket av grønnsaker, poteter, frukt, juice og bær økt betraktelig. At toåringene nå har bedre kostvaner lover godt for framtida, sier Hanssen.