For sjølv om brosme er godt kjend i Sogn og Fjordane, er den lite kjend på Austlandet.
Dagen etter middagen fekk seljar Kristin Blaalid i Snorre Seafood telefon frå ein storkunde på Austlandet som ville kjøpe brosme. Ho jubla då ho fekk telefonen.
- Yes, tenkte eg. Endeleg vil dei ha fisken eg har prøvd å selje til dei før, fortel ho.
Hadde samanheng med middagen
Ho spurde om det hadde samanheng med
, og det kunne han stadfeste.- Han har aldri før kjøpt brosme sjølv om eg har spurd han mange gonger. No kjøpte han 50-60 kilo med filet, og eg håper han klarer å selje inn denne fisken i området sitt.
- Håper det losnar
Snorre Seafood i Vågsøy tek imot sjarktflåten og sel fisken både innanlands og til utlandet. Dei sel båd heil fisk og filet. No håpar ho at det losnar for brosma.
- Eg trur at folk tenkjer at dette må vere ein fantastisk fisk når Slottet vel å bruke den.
Blaalid tykte at det var veldig artig og no håpar ho på auka salet av fisken framover.
- Kanskje den blir litt meir anerkjent framover. Det er det same som når kjendiskokkane bruker varer som ikkje er så vanlege, så får dei oppsving rett etterpå.
- Flott at dei valde brosme
Ho set pris på at slottet valde å bruke brosme under middagen.
- Det er så flott at slottet valde å bruke ein slik fisk, i staden for kveite og laks som skal vere så eksklusivt.
Brosme er ein kvitfisk som mellom anna i Gloppen har blitt nytta som festmat. Under middagen for dei folkevalde var det servert bakt brosme med luftig smørsaus med sildekaviar.
- Sjølv tykkjer eg eg lettsalta brosme er veldig godt.