Dette skjedde natt til 27. juni

** Arbeiderpartiet stuper på ny meningsmåling
** EU vil flytte den europeiske bankmyndigheten fra London
** Paven vil beklage overfor homofile

Dette skjedde i natt 27. juni
Foto: Berit Roald/Leon Neal/Alexander Nemenov / NTB Scanpix/AFP/AFP

Ap stuper på ny meningsmåling

Partiet får 30,7 prosents oppslutning på en måling Ipsos har gjort for Dagbladet - og går ned med 4,1 prosentpoeng. Det er den dårligste siden stortingsvalget i 2013. Høyre og Fremskrittspartiet går frem med henholdsvis 2,7 og 3,6 poeng til 25,3 og 16,2 prosent oppslutning. Både SV og miljøpartiet de Grønne er klart under sperregrensen i målingen. Hdde dette vært valgresultat ville regjeringen og støttepartiene Venstre og Krf fått 94 mandater, mens de rødgrønne hadde fått 73.

EU vil flytte EBA fra London etter Brexit

EU planlegger å flytte Den europeiske bankmyndigheten, EBA, fra London. Årsaken er at Storbritannia sa ja til å melde seg ut av EU, melder Reuters. Det er ventet at EBA, som har 159 ansatte i London, vil bli flyttet snart, ifølge nyhetsbyrået. Flere europeiske storbyer vil gjerne ta imot bankmyndigheten, men favorittene er Paris og Frankfurt de største finansielle sentrene på kontinentet. Ifølge Reuters planlegger også flere store bankselskaper å flytte ansatte fra London etter at brexit ble en realitet.

Paven vil be homofile om unnskyldning

Pave Frans mener den katolske kirken bør be homofile om unnskyldning for den behandlingen de har fått. Paven sa at kirken bør be om unnskyldning ikke bare til homofile, men også til fattige, til kvinner som er utnyttet og til barn som er tvangsarbeidere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no