Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 24. april

•Bil i folkemengde i Toronto – ti døde.
•Eks-president på sykehus.
•Sp-topper i telefonmøte om sexmelding.

Trygve Slagsvold Vedum, George H.W. Bush og ti døde i Toronto

Dette skjedde natt til 24. april.

Foto: NTB Scanpix

Ti døde etter at bil kjørte i folkemengde i Canada.

Ti personer er omkommet og 15 er innlagt på sykehus med skader, etter at en bil kjørte opp på fortauet og traff flere mennesker i Toronto mandag.

På en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid, opplyste canadisk politi at dødstallet etter hendelsen hadde steget fra ni til ti personer, ifølge AFP.

Politiet bekreftet også at den mistenkte sjåføren av varebilen er en 25 år gammel mann fra Toronto. Mannen skal ikke ha noe kriminelt rulleblad, ifølge offisielle tjenestemenn.

Hva som var motivet for påkjørselen er ennå ikke kjent, det er heller ikke kjent om handlingen var gjort med overlegg. Men politiet sier at ut ifra vitnebeskrivelser, kan det se ut som at påkjørselen ligner en bevisst handling.

Minner Toronto-ofrene

MINNES OFRENE: Folk tenner stearinlys på et midlertidig minnested for ofrene etter at en varebil kjørte på fotgjengere på et fortau i Toronto mandag.

Foto: Nathan Denette / AP

George H.W. Bush innlagt på sykehus.

Tidligere president George H.W. Bush (93) er innlagt på sykehus, kun dager etter hans kone Barbara Bush døde.

– President Bush ble innlagt ved Houston Methodist Hospital i går morges etter å ha pådratt seg en infeksjon som spredte seg inn i blodet, heter det i en pressemelding fra familien.

En kilde nær familien sier til CNN at Bush' tilstand var kritisk da han ble lagt inn på sykehuset søndag. Blodtrykket hans skal blant annet ha falt flere ganger.

– Det ser ut til at behandlingen fungerer og at han er på bedringens vei, heter det videre i pressemeldingen.

Bush i begravelsen til hans kone Barbara lørdag

I BEGRAVELSE: Lørdag var George H.W. Bush i begravelsen til sin kone Barbara, søndag ble han innlagt på sykehus.

Foto: Jack Gruber / AFP

Sp-toppene drøftet sexmeldingen på telefonmøte.

Sentralstyret i Senterpartiet er enige om å fortsette arbeidet med å finne ut hvem som sendte den sjikanøse meldingen til Liv Signe Navarsete.

Mandag kveld satt sentralstyret i telefonmøte hvor de blant annet diskuterte saken.

– Det ble gitt en orientering om sak og saksgang rundt den grove meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete. Sentralstyret sluttet opp om den videre håndteringen av saken, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Han opplyser at generalsekretær Knut M. Olsen fortsetter arbeidet med å finne ut hvem som sendte meldingen fram mot fristen som er satt onsdag.

Sp
Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no