Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 22. juli

• Puerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg
• Pompeo roser Mexico
• Bolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé

Dette skjedde natt til 22. juli 2019

Puerto Ricos guvernør nekter å gå av, men stiller ikke til gjenvalg. Brasils president Jair Bolsonero er sur på sitt eget forskningsinstitutt, og USAs utenriksminister mener Mexico har klart å bremse strømmen av migranter til USA.

Foto: NTB Scanpix

Puerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg

Puerto Ricos guvernør Ricardo Rosselló varslet på sin Facebook-side natt til mandag norsk tid at han ikke stiller til gjenvalg neste år, men han nekter fremdeles å gå av. Hundretusener av demonstranter på den karibiske øya ønsker ham vekk etter at nedlatende og sexistiske kommentarer han utvekslet med sine nærmeste medarbeidere på sosiale medier lekket tidligere denne måneden.

Puerto Ricos guvernør, Ricardo Rossello

Pureto Ricos guvernører Ricardo Rosselló er i hardt vær, men nekter å gå av. Han vil imidlertid ikke stille til gjenvalg neste år.

Foto: Carlos Giusti / AP

Pompeo roser Mexico

I et møte med Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard i Mexico by takket USAs utenriksminister Mike Pompeo Mexico for å ha trappet opp tiltakene for å bremse strømmen av migranter og asylsøkere til USA. I en pressemelding sier Ebrard at på grunn av nedgangen i antall migranter som tar seg gjennom landet, ser Mexico ikke noe behov for å gå inn i en avtale med USA om tredjeland, som ville kreve at alle asylsøkere som passerer gjennom Mexico, måtte søke asyl der framfor i USA.

Bolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé

Brasils president Jair Bolsonaro mener en offentlig rapport fra det statlige forkningsinstituttet statlige INPE, som overvåker Amazonas, er til skade for Brasil. Bolsonaros regjering går inn for å åpne for mer bruk av Amazonas, noe som blir kraftig kritisert av miljøbevegelsen nasjonalt og internasjonalt, og presidenten mener rapporten burde vært koordinert med regjeringen på et tidspunkt da utlandet er i en «miljøpsykose» om miljøvern i Brasil. Ifølge INPE-rapporten viser satellittdata at over 1.000 kvadratkilometer skog gikk tapt i første halvpart av juni. Det er 68 prosent mer enn i samme periode i fjor.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no