Hopp til innhold

Biden og Netanyahu snakket sammen om Rafah

President Joe Biden hadde torsdag en 40 minutter lang telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, blant annet om situasjonen i Rafah.

I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at Biden «understreket sitt standpunkt om at en militær operasjon ikke kan gjennomføres uten en ordentlig og gjennomførbar plan for å sikre tryggheten og støtte til de sivile i Rafah».

Videre heter det at Biden igjen forpliktet seg til å «jobbe utrettelig for å støtte opp om løslatelsen av alle gisler så snart som mulig».

Biden har gjentatte ganger tatt til orde for våpenhvile på Gazastripen og advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah. Rundt 1,4 millioner palestinerne befinner seg der, og mer enn 1,1 millioner av dem er internt fordrevne fra andre deler av Gaza.

Biden har også bedt Israel slippe mer nødhjelp inn på Gazastripen, der situasjonen blir stadig mer kritisk for de 2,3 millioner palestinerne som bor der.

De israelske angrepene har ifølge palestinske helsemyndigheter krevd over 28.600 liv, blant dem rundt 12.300 barn og 8400 kvinner.

(NTB)

Biden og Netanyahu sitter på hver sin stol, med et lite bord foran seg. Begge er dresskledde menn med hvitt hår. Bak dem er en mørk blå vegg og amerikansk og israelsk flagg. På det lille bordet mellom dem, står to mindre flagg.
Foto: Miriam Alster / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no