Hopp til innhold

Babcock har sendt søknad om dispensasjon fra lockout

– Babcock har ikke fått svar fra helsemyndighetene på om det medfører fare for liv og helse at ambulanseflyene blir stående på bakken, men søker likevel om dispensasjon fra den varslede lockouten, skriver selskapet i en pressemelding.

Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

Da vil flyteknikere som ennå ikke er tatt ut i streik, bli utestengt fra arbeidsplassen sin. Det omfatter også flyteknikere som drifter ambulanseflyene.

Begrunnelsen for Babcocks søknad er at bedriften ved en lockout ikke vil være i stand til å oppfylle sin kontrakt med oppdragsgiver Luftambulansetjenesten HF.

– Ved en lockout av Babcocks teknikere vil det ta kun timer før Babcock må sette fly på bakken, og dager før hele flåten står. Dette medfører at vi ikke vil være i stand til å gjennomføre rekvirerte pasienttransporter og ivareta nødvendig beredskap, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden.

NHO Luftfart sier at de kommer til å behandle anmodningen etter vanlig prosedyre.

– NHOs varslede lockout i konflikten med flyteknikerne trer først i kraft søndag, og vi vil behandle søknaden før den tid, sier administrerende direktør i NHO Luftfart, Torbjørn Lothe, til NRK.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no