Hopp til innhold

Uværet: Flere ferger innstilt

Meteorologisk Institutt nedjusterer farevarselet, men flere fergeavganger mellom Norge og Danmark er kansellert på grunn av kraftig vind.

Kart viser nedbør over Danmark og Norge

Kartet viser nedbørområdet som kom inn over Danmark og Norge i morgentimene.

Foto: Skjermbilde: Yr

Uværet Johanne lå i morgentimene over Danmark.

Det er ikke meldt om store skader, men uværet får konsekvenser for trafikken.

En rekke togavanger er kansellert, og det ble frarådet å kjøre over Øresundbroen, samt Svendborgsundbroen og Langelandsbroen.

– Det ble ingen storm, men det er fortsatt kraftig vind. Det er snakk om kuling med vindstøt av storm styrke på vestkysten, sier Trine Pedersen ved Meteorologisk Institutt til Ekstra Bladet.

Laster Twitter-innhold

– Ikke dra på sjøen i dag

I går måtte redningsskøyta Horn Rescue rykke ut flere ganger da det var kraftig vind i Ytre Oslofjord.

Ved et tilfelle var det nære på at en båt med motorstopp drev rett inn i skjæra utenfor Hankø, ifølge skipper Lars Petter Helminsen.

– Hvis man ikke absolutt må ut i den båten, så er oppfordringen vår å holde seg i land. De som har båter i havna, bør se til båten, og eventuelt sette ut ekstra fortøyninger, sier Helminsen til NRK.

I Norge ble det i går sendt ut oransje farevarsel (nest høyeste nivå) for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Akershus, Oslo, Hedmark og Oppland.

Dette ble fredag formiddag nedjustert til gult nivå.

Samtidig ble farevarselet oppjustert til oransj for Helgeland og Salten lørdag, der det varsles om kraftige vindkast.

Les også: – Bare idioter som drar ut i slikt vær

Kansellerte avganger

Torsdag kveld meldte flere fergeselskaper at de kansellerer avganger fredag som følge av vinden, skriver NTB.

Fjordline har kansellert avgangen fra Kristiansand klokka 13.30 og returavgangen fra Hirtshals klokka 17.00. Color Line har på sin side kansellert flere avganger mellom Sandefjord og Strømstad og mellom Kristiansand og Hirtshals.

Kommunikasjonssjef Rikke Riise i DFDS, som seiler mellom Oslo og København, sier at de foreløpig ikke har noen indikasjoner på at de vil avlyse noen avganger på grunn av vinden.

– Kapteinen på Crown Seaways sier at skipet trolig vil ha avgang fra Oslo til planlagt tid fredag. Vi kan likevel ikke si noe med sikkerhet, så dette kan endre seg, sier Riise.

Stena Line opplyser at de enn så lenge ikke har innstilt noen avganger, men at de vurderer situasjonen fortløpende.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger