Trodde Oslo-turen var ødelagt: – Fikk litt panikk

Emilie Aase og venninnene møtte låste dører da de ankom Scandic Victoria i dag tidlig. Nå er både hun og de hotellansatte glad streiken er over.

Emilie Aase, Helle Leed, Savannah Pillow

LETTET: Venninnegjengen Emilie Aase (fra venstre), Helle Leed og Savannah Pillow var svært lettet over endelig å kunne slenge seg nedpå sengen etter å ha gått rundt i Oslo sentrum og lett etter hotellrom i timesvis.

Foto: Ingrid Tinmannsvik / NRK

– Jeg fikk litt panikk. Vi hadde reservert rom for flere måneder siden, men i resepsjonen sa de bare «dessverre, jeg kan ikke hjelpe dere, dere må gå en annen plass», forteller Emilie Aase fra Egeland.

Turen holdt på å utarte seg til et lite mareritt. Emilie Aase hadde tatt med seg en svensk og en amerikansk venninnne til Oslo for å vise dem hva hovedstaden har å by på.

Men da de troppet opp på Scandic Victoria i Oslo sentrum klokken 7 i dag tidlig, etter en lang tur med nattoget fra Stavanger, var døren låst.

– Vi var «hjemløse» i flere timer, sier amerikanske Savannah Pillow.

Men så skjedde det som skulle redde turen. Etter å ha vandret rundt i sentrum i flere timer med koffertene på slep, på leting etter en ny overnattingsplass, er de tilbake på Scandic Victoria like før klokken 12.

Resepsjon

ÅPNET IGJEN: Emilie Aase og venninnene traff perfekt da de tilfeldigvis kom tilbake til hotellet rett før det offisielt åpnet igjen. Scandic Victoria og resepsjonist Amina Østeng var glad for å kunne ta i mot gjester igjen.

Foto: Ingrid Tinmannsvik / NRK

– Reservasjonen deres er åpnet igjen, smiler resepsjonist Amina Østeng.

Hotellstreiken ble avblåst i dag, og derfor kunne hotellet offisielt åpne dørene igjen klokken 12 - til stor glede for venninnegjengen.

– Nå vil jeg bare legge meg nedpå sengen i noen minutter, sier Pillow og ler med venninnene.

Fire lange uker

Amina Østeng og Kristoffer Ryen Skagen

RESEPSJONISTENE: Amina Østeng og Kristoffer Ryen Skagen er klar for at hotellet skal åpne for fullt igjen.

Foto: Ingrid Tinmannsvik / NRK

Det er ikke bare hotellgjestene som er glade for at streiken er over.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er godt å være tilbake på jobb igjen, sier Amina Østeng.

Det har vært fire lange uker for de ansatte. Østeng jobber deltid i resepsjonen på Scandic Victoria, og meldte seg inn i Fellesforbundet rett før streiken startet.

– Jeg ble delvis permittert, og mistet blant annet en helgevakt. Det har ikke vært en morsom maimåned. Det har spesielt vært tøft for de som jobber hundre prosent, sier hun.

– Føles fantastisk

Ellen Havnå

GLAD: Hotelldirektør ved Scandic Victoria, Ellen Havnå.

Foto: Ketil Kern / NRK

Det har vært tøffe uker for både arbeidstakere og arbeidsgivere i hotellbransjen. Direktøren ved Scandic Victoria er lettet for at det hele er over.

– Det føles fantastisk. Det var en utrolig deilig nyhet å våkne til, sier Ellen Ravnå.

I dag åpnet hotellet dørene klokken 12, og med unntak av en redusert frokostservering i morgen tidlig, kjører hotellet på for fullt igjen fra søndag.

Ravnå sier det har vært vanskelig for hotellet å leve i uvisshet fra dag til dag.

– Det har vært en trist situasjon for alle, særlig fordi det har vart så lenge, sier hun.

Hovedtillitsvalgte Hawa Jalloh innrømmer at det har vært vanskelig økonomisk for de streikende å måtte leve på streikebidrag i fire uker.

– Det har vært tøft. Streiken varte lenge. Det er ikke gøy å stå der, men så lenge vi kjemper for vår fremtid er det verdt det, sier hun.

SISTE NYTT

Siste meldinger