NRK Meny
Normal

To skadd i hotellbrann i Oslo

Én mann ble skadd og kjørt til Ullevål sykehus etter en brann i et Thon-hotell i Oslo sentrum. I tillegg ble en kvinne lettere skadd i brannen.

Brann på Thon Hotel i Wergelandsveien i Oslo sentrum

Brann på Thon Hotel i Wergelandsveien i Oslo sentrum.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Brannen begynte i et rom i tredje etasje på hotellet. Brannmannskapene fikk raskt kontroll på situasjonen og fikk slukket brannen.

– En person er tatt ut og er skadet. Foreløpig har vi bare fått melding om at dette gjelder ett rom, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Andre Kråkenes til NRK.

Omtrent 200 hotellansatte og gjester er evakuert fra Thon Hotel Slottsparken, som ligger i Wergelandsveien. Mange av gjestene ble flyttet til et nærliggende hotell.

– Det er altfor tidlig å si noe om brannårsaken, sier Kråkenes.

Klokken 23.42 melder politiet på Twitter at brannen er slukket.

– Brannen er slukket og vi har kontroll på situasjonen. Fortsatt er det mye røyk i bygget. Vi har ikke fullstendig kontroll på skadeomfanget. Brannen skal ikke ha spredt seg, sier Kråkenes etter brannen er slukket.

– Det har vært godt fyr i et rom, så det har vært stor røykutvikling: Røyken har spredd seg inne på hotellet, forteller innsatsleder Steinar Nilsen til NRK på stedet.

– Hvor mange er det som er skadd?

– Én person er kjørt til Ullevål sykehus, og en dame som hadde lettere skader er blitt kjørt til legevakta. Vi holder på med å lufte ut hotellet og brannvesenet søker gjennom de siste rommene nå, sier Nilsen.

– Vet dere årsaken til brannen?

– Nei.

Laster kart, vennligst vent...

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger