Tjener nesten dobbelt så mye på Airbnb-utleie

Nesten 6000 norske boliger leies ut på nettstedet Airbnb. Det er en dobling siden samme tid i fjor. Even Søreide er en av dem som stadig får besøk av turister som ønsker å bo privat. Det er lønnsomt.

Even Søreide leier ut via Airbnb

NYE VENNER: Even Søreide (i midten) med besøket fra USA. Cameron Attwood Conner, Wayne Attwood, Denise Attwood og Rick Conner er godt fornøyd med å feriere i Airbnb-leiligheter.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

– Jeg liker å yte litt ekstra service. Derfor henter jeg gjestene mine på togstasjonen og kjører dem hjem til leiligheten. På den måten sparer jeg tid i tilfelle de roter seg bort, og i tillegg får de en god opplevelse og kan komme kjapt hjem og slappe av, forteller Even Søreide.

Søreide driver et selskap og låner ut leilgheten til arbeidere store deler av året. I steden for å la den stå tom resten av tiden, leier han den ut via delingstjenesten Airbnb.

Søreide er nødt til å betale skatt ettersom leieinntektene overstiger 20.000 kroner i løpet av et inntektsår.

– Likevel er det veldig lønnsomt. Jeg tjener nesten dobbelt så mye ved å leie ut på Airbnb enn jeg ville gjort ved å leie ut måned for måned, forteller 26-åringen.

Even Søreide

Even Søreide får mange henvendelser på leiligheten som ligger sentralt i Oslo. Det gjør at han tjener mer på å leie den ut på Airbnb enn han ville gjort på tradisjonelt utleie.

Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Sparer penger på denne reisemåten

Denne dagen er det fire amerikanere som står og venter på Oslo sentralstasjon. Familien Attwood-Conner fra Washington har besøkt både Sogn og Bergen på norgesbesøket, og i Oslo ville de bo i leiligheten til Søreide.

– Mannen min er så flink til å lage mat og det får man mulighet til å gjøre når man bor privat. Vi reiser masse over hele verden og har brukt Airbnb flere steder, forteller Denise Attwood.

Sammen med ektemannen Rick Conner, sønnen Cameron og faren Wayne er de på besøk.

– For å feire at Wayne er ferdig på high school fikk han bestemme hvor i verden vi skulle dra. Man sparer mye penger ved å velge Airbnb fremfor hoteller. Særlig når man reiser så mye som oss, forteller Rick Conner.

Bør sjekke opp på forhånd

Søreide har i løpet av de siste tre dagene fått ti henvendelser fra folk som vil komme på besøk. Både tyskere, franskmenn, malaysiere og kanadiere har bodd hos han tidligere i år.

Martin Skaug Halsos, Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet

Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet Martin Halsos mener man bør ta enkelte forholdsregler før man leier ut eller leier private leiligheter på nett.

Foto: Kjell Håkon K. Larsen / Forbrukerrådet

Selv om det er gode penger å tjene, mener Forbrukerrådet at det er viktig at både de som leier og de som leier ut tar forholdsregler når man bruker utleiesider på nett.

– Sjekk om siden du bruker er trygg. Det gjelder både betaling og informasjonen de sitter på som omhandler deg. I tillegg kan det være greit å undersøke hva som skjer hvis noe går galt. Får du hjelp av nettstedet eller må du klare deg selv, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Halsos i Forbrukerrådet.

Airbnb lar både besøkende skrive inn erfaringer fra boligen og utleierne skrive erfaringer om de besøkende. På den måten mener Søreide det finnes en viss trygghet.

– Jeg har ingen dårlige erfaringer. Jeg blir vurdert og de får vurdere meg, og på den måten vil alle vil gi et godt inntrykk til hverandre for å fortsette denne reisesirkelen.

SISTE NYTT

Siste meldinger