Hopp til innhold

Telia: De tekniske problemene er løst

Telia bekrefter torsdag kveld at de har hatt store internettproblemer. Feilen er nå funnet, og nettet fungerer igjen. Det er andre gang på få dager at Telia har hatt problemer med nettet.

Teliakart

Dette varmekartet viser hvilke områder brukerinnsendte problemrapporter kommer fra.

– Problemene med mobil- og fastnettet vårt er nå løst, og vi ser at trafikken er tilbake til normalt. Vi beklager så mye overfor de kundene som var berørte. Problemene var forårsaket av en intern feil, skriver Telia i en pressemelding klokken 19.47.

Tidligere i kveld sa informasjonssjef i Telia, Ellen C. Steen:

– Situasjonen nå er at vi opplever at enkelte av våre kunder har problemer med mobil- og fastnettet vårt. Så vi jobber på spreng med feilsøking, og håper å få løst saken så raskt som mulig. Vi beklager selvfølgelig på det sterkeste overfor de kundene som er berørt av denne feilen,

Nettet var også nede hos NRK i 45 minutter. Fra kl. 19.00 fungerte nrk.no som normalt igjen. Også VG hadde problemer.

På nettstedet Downdetector kom det inn over 3.000 rapporter om internettproblemer den siste timen. Også mandag denne uken hadde Telia problemer med sitt internett.

Dette er andre gang Telia har hatt problemer. Mandag kveld var fastnettet nede mange steder i landet, og problemet var først løst tirsdag morgen.

– Vi jobber kontinuerlig med å gjøre nettet vårt mer robust, for å sikre drift og stabilitet. Vi vil selvfølgelig fortsette det arbeidet med full styrke fremover, sier Steen torsdag kveld.

Infrastrukturen vi bygger samfunnet vårt på

– Det som er problematisk når slike feil skjer, er at konsekvensene blir så store som vi ser nå, og at den infrastrukturen vi trenger å basere oss på forsvinner, sier IKT-ekspert Torgeir A. Waterhouse.

Torgeir Waterhouse

IKT-ekspert Thorgeir Andrew Waterhouse

Foto: Pressefoto / IKT Norge

– Det er denne infrastrukturen vi bygger samfunnet vårt på toppen av, og forsvinner den begynner vi å slite.

Waterhouse sier at det finnes feil som kan få denne type langtrekkende konsekvenser.

– Og da blir spørsmålet hva vi kan gjøre for å forebygge feil, og redusere omfanget av feilen når den skjer.

AKTUELT NÅ