Hopp til innhold

– Absurd å knytte oss til drapene

Islamfiendtlige miljøer er livredde for å bli assosiert med Anders Behring Breivik etter at massedrapsmannen hyller flere navngitte personer i sitt såkalte manisfest.

Pamela Geller

Pamela Geller hevder Islam ikke er en religion, men en voldelige, fascistisk ideologi som truer demokratiet.

Foto: Skjermdump

– Forsøk på å knytte oss til disse drapene fordi drapsmannen skal ha omtalt oss er absurd og støtende.

Meldingen er å finne på bloggen til Pamela Geller, en av USAs mest kjente islamfiendtlige aktivister og lederen av organisasjonen Stop Islamization of America.

Roser SIOE

Den samme erklæringen er lagt ut på nettsidene til søsterorganisasjonen Stop Islamisation of Europe (SIOE).

Både Geller og SIOE er omtalt i rosende ordelag i det omfattende manifestet Breivik skal ha lagt ut på internett rett før de grusomme drapshandlingene startet.

Breivik skriver blant annet at SIOE kan bli et viktig verktøy i kampen mot det han mener er «politisk korrekt sensur».

– En overveldende del av den europeiske befolkningne kjenner ennå ikke sannheten. Det vil være vår fremste oppgave å åpne øynene deres, skriver han.

Skylder fortsatt på muslimene

Geller, som var en av hovedaktørene i motstanden mot den planlagte moskeen ved Ground Zero i New York i fjor sommer, slår nå hardt tilbake mot de som angivelige ønsker å knytte henne til Breivik.

Stop Islamisation

Sommeren 2010 var Pamela Geller og SIOA aktive i kampen mot et kulturelt, islamsk senter to kvartaler fra Ground Zero i New York.

Foto: MARIO TAMA / Afp

– De islamske fascistene mesker seg med massedrapene i Norge. Ingen sørging over barna, neida, bare anklager, tåkelegging og rop om offerstatus, skriver hun.

Også Robert Spencer, mannen bak den islamofobiske nettsiden JihadWatch, blir flere ganger sitert i Breiviks notater.

Nå anklager Spencer media for å drive en urettferdig svertekampanje mot ham selv og hans meningsfeller.

– Ingen kan forklare hvordan denne fyrens påståtte anti-jihad-standpunkt har noen sammenheng med massedrapene på barn, skriver han.

– Stengte Breivik ute

Anders Gravers, den danske lederen for SIOE, sier til nyhetsbyrået Reuters at de skal ha nektet Breivik å bli medlem av organisasjonens Facebook-gruppe.

– Han har aldri vært i kontakt med oss, og han har aldri gitt oss råd, sier dansken.

Også de islamkritiske nettsidene Gates of Vienna og frontpagemag.com tar i dag avstand fra Breivik.

– Denne sadistiske, barbariske handlingen må være noe av det mest ufattelige terrorangrepet noen sinne. Man kunne aldri gjettet, fra det drapsmannen skriver på nett, at han var en kommende massemorder, skriver en av debattantene.

Skrøt på seg venner i England

I sine egne notater skryter også Breivik av at han har flere hundre støttespillere blant den høyreekstremistiske gruppa English Defence League (EDL).

Han skriver blant annet at han hadde over 600 EDL-medlemmer som venner på Facebook. Han hevder også at han har snakket med lederne i organisasjonen.

Massedrapsmannen Anders Behring Brevik.

Terrorsiktede Anders Behring Breivik skryter av å ha bånd til britiske høyreekstremister, men mener de er naive og at de bør sprenge et atomkraftverk. English Defence League (EDL) distanserer seg fra ham og fordømmer terroraksjonene i Norge. Foto: Faksimile fra manifestet / Scanpix.

Foto: HO / Reuters

Men English Defence League vil slett ikke bli assosiert med nordmannen og hans terroraksjon, skriver NTB.

– Enhver form for terrorisme og ekstremisme er uakseptabel og vi er stolt av å være motstandere av dette, heter det på EDLs nettside.

– Våre tanker og bønner går til det norske folk, særlig ofrene, deres familier og alle som ble vitne til disse forferdelige scenene, skriver de videre.

EDLs norske avlegger, Norwegian Defence League (NDL), understreker at Breivik aldri skal ha vært medlem av deres organisasjon.

AKTUELT NÅ