NRK Meny
Normal

Synkende boligpriser i februar: Dårligste på 13 år

De sesongjusterte boligprisene sank med 0,2 prosent fra januar til februar. Årets februarmåned er den svakeste på 13 år.

uke01 bolig BOLIGMARKEDET 01.jpg

SMÅ ENDRINGER: Boligprisene steg med 0,2 prosent i februar. Men etter en sesongjustering av tallene er det en nedgang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix / NTB Tema

Christian Dreyer

STØRRE FORSKJELLER: Christian Dreyer ser at boligprisene utvikler seg forskjellig fra område til område.

Foto: NRK

– Nominelt er det den svakeste februar vi har hatt de siste 13 årene. Det overrasket oss. Vi hadde forventet en moderat vekst, men dette er i underkant av forventningene, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer til NRK etter å ha presentert den nyeste statistikken.

Før sesongjusteringen var det en nominell vekst i prisene på 0,2 prosent. Årets februar er den svakeste siden Eiendom Norge startet med statistikken i 2003.

Til sammenligning steg prisene med 3,1 prosent nominelt og 0,7 prosent sesongjustert i januar.

Svakere i enkelte deler av landet

Er dette et tegn på fortsatt svakere utvikling?

– Det er litt tidlig å konkludere, men det kan det gjøre. Flere områder på Vestlandet vil nok merke en mer moderat utvikling, og kanskje et fall, sier Dreyer.

– Vi er inne i en usikker tid på grunn av nedkjølingen av norsk økonomi og arbeidsmarkedet. Det vil prege boligmarkedet rundt omkring.

Det ble solgt 6.401 bruktboliger i februar, en nedgang på 4,4 prosent sammenlignet med februar 2015. Det tok 41 dager å selge boligen.

Sterkest vekst i Oslo

Størst oppgang hadde Oslo, Bærum og Sarpsborg som alle hadde en oppgang på 0,9 prosent. Svakest utvikling hadde Stavanger og Sandnes med en nedgang på henholdsvis 1,1 og 0,8 prosent.

– Vi ser en todeling av prisutviklingen. I enkelte deler av landet er det en svakere utvikling, sier Dreyer.

I løpet av de siste 12 månedene har Oslo hatt en vekst i boligprisene på hele 8,1 prosent. Til sammenligning har Stavanger en nedgang på 7,3 prosent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger