Hopp til innhold

Lover påskefilm i postkassen

Den nye postterminalen på Østlandet er en flaskehals. Men Posten lover at DVD-filmene og bøkene du har bestilt til påske, ligger i postkassen senest i morgen.

Postterminal på Robsrud i Lørenskog

- Dette er en postterminal i verdensklasse, sa konsernsjef Dag Mejdell på åpningsdagen.

Foto: Posten

Flyttingen fra Oslo sentrum til den nye postterminalen har ikke gått knirkefritt. De siste ukene har det vært opptil 300 000 forsinkelser om dagen, eller 10 prosent av posten.

- Vi mener likevel at vi har fått en postterminal i verdensklasse, sier informasjonssjef i Posten Norge , Jørn Michalsen. Det var ordene til konsernsjef Dag Mejdell, da den nye terminalen åpnet formelt i slutten av februar.

Postterminal på Robsrud i Lørenskog

Ny teknologi og rutiner har skapt problemer på terminalen.

Foto: Posten

- Ikke skuffet

Postens Østlandsterminal har kostet 2,5 milliarder kroner og har 2 300 ansatte. 60 prosent av all post i Norge går innom denne terminalen. Tre uker etter innflytting måtte Posten beklage store forsinkelser i en pressemelding .

Nå lover informasjonssjef Jørn Michalsen at problemene snart er over. - Vi er ikke skuffet, men har fått litt større innkjøringsproblemer enn forventet, sier han.

Årsaken er nye rutiner og ny og avansert teknologi.

DVD og påskekrim

Det er først og fremst uspesifiserte pakker med DVD-er og bøker som har vært forsinket. - Men nå er vi i rute, sier Michalsen. I løpet av morgendagen skal det du har bestilt før påske være i postkassen din.

Mens du koser deg med påskekrim og film, skal Posten Norge bruke helligdagene til å gå gjennom alle rutiner.

Postterminal på Robsrud i Lørenskog

Mange nye rutiner har skapt forsinkelser

Foto: Posten

Puster dere lettet ut over å få et pustehull?

- Nei. Dette har vært en omfattende flytting,og vi kunne ikke regne med at det skulle gå helt uten problemer. To uker etter påske regner vi med å være helt i rute igjen, sier Michalsen.

AKTUELT NÅ