Hopp til innhold

Sterkt møte mellom far og sønn Torp

Det ble et sterkt og personlig oppgjør mellom Anders Torp og hans far, pastor Jan-Aage Torp i NRKs Debatten torsdag kveld.

Forfatter Anders Torp møtte faren, pastor Jan-Aage Torp, i NRKs Debatten torsdag kveld

Se hele det sterke møtet mellom Anders Torp og Jan-Aage Torp i Debatten.

– Det er ikke tvil om at det er et personlig oppgjør fra Anders med meg som pappa og det er jeg lei meg for, sa Jan-Aage Torp i programmet.

De to møttes til debatt etter at Anders Torps bok «Jesussoldaten» ble utgitt onsdag. Boken er skrevet etter at Anders Torp som 19-åring brøt både med faren og menigheten som faren ledet.

De to hadde ikke møtt hverandre siden januar 2014 før de møttes denne uken i forbindelse med utgivelsen av boken.

I boken beskriver Anders Torp sin oppvekst i farens pinsemenighetet og skildrer blant annet demonutdrivelser, en oppvekst med helvetesangst og scener som vanskelig kan kalles annet enn tortur.

Prøvde å skade seg selv

– Det var menighetsmedlemmer som prøvde å hoppe ut av vinduer og skade seg selv på grunn av disse demonutdrivelsene, sa Anders Torp.

Han sa at faren hadde vært til stede under demonutdrivelsene. Pastoren Jan-Aage Torp benektet ikke selvskadingen, men sa at de hadde forsøkt å stoppe den.

– Vi har aldri benektet at vi tror på det bibelen sier om at det finnes demoniske makter, sa Jan-Aage Torp som sa at det dreide seg om det han kalte indre helbredelse.

Fikk ikke ha kjæreste

Store deler av møtet mellom far og sønn i Debatten handlet om forhold fra innsiden i familien Torp.

Anders Torp sa at faren forbød barna å ha kjærester før de var 20 år, noe faren delvis bekreftet.

– Jeg ønsket ikke at barna mine skulle ha kjæreste før de var 18 år. Det var regelen jeg satte opp. Jeg tenker at det ikke er lurt at man forbruker seg følelsesmessig, sa Jan-Aage Torp.

AKTUELT NÅ