Statsråd la ut 7-årings diagnose

Inga Marte Thorkildsen la ut diagnosen til en syv år gammel gutt i en barnefordelingssak. Nå frykter faren at barneministeren skal gå enda lenger.

Inga Marte Thorkildsen
Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

I mandagens politiske kvarter sa barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen at hun var i tvil om hun skulle forsøke å gripe direkte inn i en barnefordelingssak høsten 2011.

Men til tross for at barnefar, som er tilkjent hovedomsorgen for barnet, har vunnet i flere rettsinstanser har barneministeren valgt å skrive om saken på egen Facebook-side. Der har hun også lagt ut diagnosen til syvåringen.

Inga Marte Thorkildsen
Foto: PrintScreen / NRK

Nå er barnefaren engstelig for hva Thorkildsen kan finne på i fremtiden.

– Nå har hun enda mer makt enn i fjor

Mette Yvonne Larsen i retten 16. april 2012

Mette Yvonne Larsen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Barnefarens advokat, Mette Yvonne Larsen, sier klienten hennes har kjempet i retten i tre år for å bli kvitt anklagene og for å bli tilkjent hovedomsorgen for barnet.

– Til slutt endte det med dom i saken der han fikk fullt medhold. Det samme gjentok seg senere i Borgarting Lagmannsrett. Domstolen har sendt gutten hjem for å bo hos far med støtte fra barnevernet, sier Larsen.

I dommen fra Borgarting Lagmannsrett heter det blant annet:

«Far har vunnet helt frem og mor har tapt fullstendig for så vidt angår spørsmålet om daglig omsorg. Dette har hele tiden vært hovedtema i saken (...)»

Likevel valgte altså Thorkildsen å forsøke å gripe direkte inn i saken ved å ringe til sakens etterforsker, og å ta den opp på Stortingets talerstol.

– Det hun gjorde i fjor var å bruke makten sin som stortingsrepresentant. Når hun nå er statsråd med ansvar for blant annet barnevernet er barnefaren redd for at hun sitter med makt til å dra i gang noe på nytt. Vi kan ikke stole på henne når hun har så dårlig gangsyn, sier Larsen.

Barnefar er redd barneministeren

Inga Marte Thorkildsen

Inga Marte Thorkildsen

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Hun sier barnefaren er engstelig for hva Thorkildsen kan finne på for å få saken opp nok en gang.

– Barnefaren er fortvilet og synes det er ille at hun indirekte anklager ham for incest. Han synes også det er ille at hun har forsøkt å dra i gang en sak når han allerede har fått omsorg for barnet av retten, og at hun fortsatt skriver om det på sosiale medier, sier Larsen.

Barnefarens advokat mener Thorkildsen gjennom sin håndtering av saken har forsøkt å overprøve både retten og barnevernet.

Nå har hun ett krav til barneministeren.

– Dette må hun beklage direkte til barnefaren, og hun må gå av sosiale medier når det gjelder denne saken, sier Larsen.

Inga Marte Thorkildsen har opplyst til NRK at hun ikke ønsker å kommentere saken utover det hun allerede har gjort.

SISTE NYTT

Siste meldinger