Stabell advarer mot falsk Sigrid-tilståelse

41-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne har i et brev til politiet advart om at han kan komme med en falsk tilståelse. Brevet er datert før den angivelige tilståelsen.

Brev fra domfelte

Dette brevet skrev domfelte til politiet før han var i det nye avhøret i juni.

Foto: Stig Jaarvik / NRK

Et brev fra den domfelte til politiet viser at man ikke kan feste lit til den angivelige tilståelsen fra 41-åringen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, mener bistandsadvokat Harald Stabell.

Søndag skrev Dagbladet at mannen som er dømt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne har tilstått drapet i et avhør med politiet i juni.

NRK har fått tilgang til brevet 41-åringen skrev til politiet - før avhøret der han ifølge sin forsvarer skal ha tilstått og erkjent drapet. Stabell mottok en kopi av brevet i etterkant av det aktuelle avhøret.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant for fire år siden. Hundrevis lette etter henne fram til hun ble funnet drept etter én måned.

Foto: PRIVAT / NTB SCANPIX

«Hva skal jeg gjøre?»

I brevet skriver 41-åringen at situasjonen han er i kan presse fram en falsk tilståelse:

«Nå for tiden blir jeg presset veldig av personalet her. Jeg blir fortalt at jeg ikke kommer meg videre i systemet om jeg ikke husker hva som hendte med Sigrid. Dette kan til deres informasjon presse frem en falsk tilståelse. Jeg kan nemlig huske ting jeg ikke har gjort. Jeg minner på at saken er en ren indisiesak. Hva skal jeg gjøre?»

Harald Stabell, familiens bistandsadvokat, mener brevet viser at man ikke kan feste lit til det mannen har sagt i avhør.

– Hva er enhver uttalelse og forklaring han har gitt så langt når det er dette han skriver til politet, sier bistandsadvokaten til Sigrid Schjetnes familie, Harald Stabell.

Sår tvil rundt forklaringen

Både politiet, bistandsadvokat Stabell og mannens forsvarer, John Christian Elden, skal ha fått kopi av brevet.

– Foreldrene oppfatter ikke den tilståelsen han ga ved avhør som en tilståelse man kan feste lit til. Og det er jo da særlig på bakgrunn av det brevet som han skrev et par dager før avhøret, sier Stabell.

Harald Stabell

Familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, sier det er tungt for familien at saken rippes opp i.

Foto: Stig jaarvik / nrk

Også politiet sår tvil rundt det 41-åringen har sagt i avhør.

– Det er slik at domfelte er under behandling. Han er dømt til tvungent psykisk helsevern og er på institusjon. Han har også kommet med uttalelser til politiet om sin forklaring som gjør at vi stiller en del spørsmål rundt selve forklaringen, sier leder for seksjon for vold- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

– Vanskelig

Stabell forteller at det er tungt for familien at saken stadig blir rippet opp i.

– Som alle forstår så er det veldig vanskelig. Og de ble veldig misfornøyde fordi de visste at Elden var kjent med brevet fra sin egen klient, og de syntes ikke det var passende å gå ut i media nå, en måned etter avhøret, og si at han har avgitt en fullstendig tilståelse om at det var han som drepte Sigrid.

– Har erkjent drapet

Mannens forsvarer, John Christian Elden, sier han ikke er kjent med hans klients kontakt med politiet.

– Jeg kan ikke bekrefte mer enn det jeg sa til Dagbladet. Vår klient har erkjent drapet og ønsket å forklare seg. Dette skjedde etter lengre samtaler med de sykehusansatte. Jeg er ikke kjent med Dagsrevyens påstand om hans kontakt med politiet, og overlater etterforskningen til dem, skriver han i en SMS til NRK.

John Christian Elden er mannens forsvarer

John Christian Elden er mannens forsvarer.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Nye undersøkelser

På tross av at Stabell mener man ikke kan feste lit til domfeltes forklaring, vil politiet gjøre nye undersøkelser og vurderinger på bakgrunn av 41-åringens nye forklaring.

– Det er klart familien ønsker at man kunne satt en sluttstrek, men de skjønner at politiet må undersøke og etterforske det han har sagt og skrevet. Men de er veldig glade for at de ikke fester lit til den forklaringen han allerede har gitt til politiet, sier Stabell.

NRK har vært i kontakt med kommunikasjonsavdelingen ved behandlingsstedet 41-åringen er tvangsinnlagt på. Sjef for psykisk helsevern ved St. Olav har foreløpig ikke besvart NRKs henvendelser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger