– Tilstår drapet på Sigrid Schjetne

Mannen som er dømt for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne, har ifølge forsvarer John Christian Elden tilstått i et nytt avhør. Familien er orientert, men oppfatter ikke at han har vedgått å ha drept datteren.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant for fire år siden. Hundrevis lette etter henne fram til hun ble funnet drept etter én måned.

Foto: Privat / NTB scanpix

Det er 41-åringens forsvarer som først bekreftet overfor Dagbladet at klienten har tilstått i et nytt avhør.

John Christian Elden er mannens forsvarer

John Christian Elden forsvarte mannen som nå skal ha tilstått å ha drept Sigrid Schjetne.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at saken synes oppklart. Han ba selv om et nytt avhør for å gi foreldrene svar i saken, og har forklart om alt som skjedde så langt han mener er riktig. Han påtar seg det fulle ansvar alene, sier advokat John Christian Elden til NRK.

Til Dagbladet sier Elden at mannen har erkjent og tilstått at det var han som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne.

– Oppfatter ikke at han tilstår

NRK har vært i kontakt med Harald Stabell, som er familiens bistandsadvokat. Han sier foreldrene er kjent med at han har avgitt ny forklaring, men sier at de er lite fornøyd med at forsvareren har gått ut med at hans klient skal ha avgitt en tilståelse.

– Familiens korte kommentar er at de er kjent med at gjerningsmannen før sommeren var i avhør med politiet. De oppfatter ikke at dette innebærer noen form for tilståelse fra vedkommende, sier Stabell.

Overfor Dagbladet sier han også at familien ikke ønsker å knytte flere kommentarer til saken, og legger til at det er tungt for familien å få rippet opp i drapet.

Stor leteaksjon

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant 4. august 2012, og hundrevis deltok i letingen etter henne. Hun ble funnet drept på Kolbotn etter en måned.

Politiet fikk inn over 3000 tips i saken, og to menn ble siktet. Siktelsen mot en av mennene ble henlagt, mens en da 38 år gammel mann ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

Drept etter påkjørsel

Etterforskningsleder Per Einar Østrem bekrefter overfor Dagbladet at mannen har vært inne til nye avhør, men vil ikke si noe om hva han har forklart.

41-åringen har hele tiden nektet straffskyld, men vedgår nå ifølge Dagbladet at han kjørte på 16-åringen, og deretter drepte henne med slag mot hodet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger