Sparker ikke SV-ministre

SV-leder Kristin Halvorsen gjorde det tirsdag klart at Helen Bjørnøy og  Øystein Djupedal fortsetter i regjeringen.

Kristin Halvorsen

Kristin Halvorsen på pressekonferansen tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Det er helt urimelig å avspore den debatten vi skal ha fremover til en debatt om enkeltpersoner, sa Halvorsen på pressekonferansen tirsdag ettermiddag.

Dermed avviste hun dem i partiet som har sagt at miljøvernminister Helen Bjørnøy og kunnskapsminister Øystein Djupedal burde gå av etter det svake valgresultatet.

SV fikk 6,1 prosents oppslutning ved valget, noe som var mer enn en halvering av resultatet ved forrige kommunestyrevalg for fire år siden.

Slik gjorde SV det under valget

- Dette handler ikke om statsråder. Det går ikke an å plukke enkeltpersoner som er ansvarlige for valgresultatet. Det er partiledelsen som er ansvarlig for dette, sa Kristin Halvorsen.

Vil ikke skylde på Ap

Hun pekte på at det ikke bare var i miljøspørsmål at SV ikke nådde opp i valgkampen.

NETT-TV: Kristin freder statsrådene

 - Vi la i går vekt på det manglende fokuset på klimasaken som årsak til det dårlige valgresultatet, men det er ingen tvil om at velgerne våre også har savnet fokus på velferd, barn, ungdom og skole og fattigdom. Det handler ikke om at vi har dårlige ministre på de områdene, men det er et fokus vi må sette samlet som parti, sa Halvorsen.

Valgresultatet sier tydelig at velgerne er fornøyd med regjeringen, men de har ikke skjønt viktigheten av at SV står sterkt.

SV-leder Kristin Halvorsen / NRK

Hun ville ikke gi Arbeiderpartiet og statsminister Jens Stoltenberg skylden for at miljøspørsmål ikke nådde opp i valgkampen.

- Jeg har ikke noe behov for å gjøre oss så små at vi skylder på andre partier. Vi er et sterkt parti, og skal ta ansvar for hva vi har fått til, og ikke fått til, selv.

Ikke ekstern granskning

Nå vil partilederen se fremover mot stortingsvalget.

- Dette er en skuffende dag for oss, men det ligger en viktig lærdom i det. Det er et stoppunkt før stortingsvalget i 2009, og vi kan lære mye på veien dit, sa Halvorsen.

Når det gjaldt det elendige valgresultatet, avviste Halvorsen behovet for noen ekstern granskning.

- Det er partiets ledelse som vil gå gjennom dette valget og se hva vi skal gjøre videre, sa Kristin Halvorsen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger