Rett i strupen på Eia

-Jeg synes programmet er klippet sammen på en uetisk måte, sa en sint kjønnsforsker i Debatten i kveld. Harald Eia ga ham delvis rett.

Programmet "Hjernevask" fikk mye kritikk da forsknings-Norge møtte programskaper Harald Eia til debatt i Trondheim. Blant de sinteste var kjønnsforsker Jørgen Lorentzen.

- I programmet presenterer Eia meg for et par amerikanske evolusjonspsykologer som jeg synes har noen åpenbare metodiske svakheter, sa Lorentzen.

Nett-TV: Se «Debatten» om igjen her!

Nett-TV: Se alle programmene av «Hjernevask »her

- Bli med hjem

- Hvis dere blir med meg hjem, kan dere få se programmet. Jeg har noen ganske lange forsøk på å påpeke svakheten i metoden de har brukt. Om en av psykologenes metoder bruker jeg uttrykket "svak forskning". Dette blir klippet inn helt på slutten, og det virker som om jeg karakteriserer alle fire forskerne på denne måten.

- Det synes jeg er helt uetisk, og hvorfor gjør du det? spør Lorentzen.

- Når du sier det på den måten, så kan det jo virke sånn. Det er jeg enig i, sa Harald Eia.

Føler seg lurt

Harald Eias program "Hjernevask" engasjerer. Flere episoder har utløst rene haglstormer av kommentarer.

Les: Eia avkler kjønnsforskerne

I kveldens debatt kom det fram at mange av forskerne føler seg lurt av Eia. Han møtte tåle kritikk fra mange som mente at han opptrer inkvisitorisk overfor norske samfunnsforskere og "duller" med de utenlandske, som en forskningsjournalist i salen kalte det.

Mange hevdet at Harald Eia har valgt side FOR biologien, MOT samfunnsforskningen.

Hva mener du?

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger