Hopp til innhold

Politiet: Forlat Oslo sentrum og unngå store forsamlinger

Politiet råder folk til ikke å oppholde seg i Oslo sentrum. De bekrefter at to er omkommet og at minst 15 er skadet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video Politiet: Hold dere hjemme

VIDEO: Politiet ber folk om å holde seg hjemme.

eksplosjon oslo

Ifølge politiet er minst to mennesker omkommet og 15 skadd etter bombeangrepet mot regjeringskvartalet i dag.

Politiet bekrefter at flere er døde. Øyenvitne forteller til NRK.no at flere titalls er skadd på legevakta. De skal være svært blodige.

LES: TERRORAKSJON I OSLO: Politiet bekrefter 7 døde
LES: Terrorekspert tror Al-Qaida står bak

LES:

– Dra hjem!

– Bombeangrepet skjedde klokken 15.26 i dag. To personer er bekreftet omkommet , og 15 er skadet. Vi har sikret hele åstedet. Vi har bombegruppe, brannpersonell og teknikere på stedet, sier politiet.

Politiet råder folk til ikke å oppholde seg i Oslo sentrum og heller ikke ved store folkegrupper.

– Dra hjem! Vurder dine bevegelser hvis du er i Oslo-området. Situasjonen er alvorlig og uoversiktlig. Trusselnivået er hevet sier politiet videre.

Pårørende kan ringe 81502800 og politiet ber om tips fra publikum i saken.

Enn så lenge går kollektivtrafikk ifølge politiet på pressekonferansen. De oppfordrer folk som befinner seg midt i Oslo hvor det er kaotiske tilstander om å reise hjem til sine boliger.

Også Oslo kino melder at alt står stille i deres kinosaler i kveld. Alle forestillinger er avslyst og kjøpte billetter refunderes eller byttes ved henvendelse etter at forholdene har roet seg.

Funnet døde i regjeringskvartalet

– Vi har et foretatt et søk gjennom R4, og har funnet rundt ni og ti skadde. Vi vil ikke si hvor mange som er døde. De blir liggende på stedet for videre undersøkelser. Vi har fått meldinger om både én og to bomber. Det har vært brann i bygningen, sier politiets innsatsleder, Thor Langli.

Politiet har foretatt bombesøk i resten av bygget.

Politiet sier de ikke har noen detaljer om en skyting det har kommet meldinger om på Utøya. AUF har for tiden sommerleir på Utøya.

LES: Flere unge skutt og drept på Utøya

Sperret av TV 2-lokaler etter funn av pakke

– Et område er avsperret utenfor TV2 s lokaler fordi de har funnet et pakke. Det er altfor tidlig å si om det er noen sammenheng med de som er titalt for terrorvirksomhet, sier politiet videre.

– Vi kan ikke annet å bekrefte at dette er et bombeanslag mot regjeringskvartalet. Vi tror ikke at det ligger flere skadde i ruinene, sa innsatsleder til NRK tidligere i dag.

Politiets bombegruppe gjennomsøker nå regjeringskvartalet på jakt etter eventuelt andre bomber.

Video Like etter eksplosjonen

VIDEO: Se Oslo sentrum like etter eksplosjonen.

Kaos i Oslo sentrum

Ifølge Dagbladet sier politiet at det er snakk om et angrep rettet mot olje- og energidepartementet. Bomben skal ha gått av mellom Statsministerens kontor og departementet.

Det er fullt kaos i Oslo sentrum etter en stor eksplosjon. Flere personer er omkommet og mange er skadet. Også VG-huset ble hardt skadet i angrepet.

– Jeg satt og jobba i VG-bygget da det rista. Noen ropte jordskjelv. Glasstaket ramlet ned fra 10. etasje, og da løp vi ut til Akersgata og der var det helt kaos, forteller VG-journalist Anne Stine sæther.

Verste som har skjedd siden andre verdenskrig

Alle vinduer i regjeringsbygget er knust. Det skal stige svart røyk opp av bygninger. Det skal også være blåst ut vinduer oppover Ullevålsveien nesten opp til Akersbakken.

– Dette er det verste som har skjedd siden andre verdenskrig i Norge. Vi hadde håpet på å unngå dette, sier Geir Bekkevold Krf fra Stortinget.

Kunnskapsdepartementet bekrefter at to av deres ansatte er lettere skadd.

Video Store materielle skader

SE VIDEO: Store materielle skader etter angrepet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

AKTUELT NÅ