Pedo-uthengt på nettet

En falsk artikkel med sterkt injurierende påstander om stortingspresident Thorbjørn Jagland har i hele dag ligget ute på sidene til nettleksikonet Wikipedia.

Thorbjørn Jagland
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

På sidene til Wikipedia kunne hvem som helst lese at Stortingspresident Thorbjørn Jagland måtte gå av som statsminister i 1997 fordi han ble arrestert for seksuell aktivitet med sin sønn, at han har gjennomgått kjønnsskifteoperasjon og at han nå heter Olga.

Det er vanskelig å ta teksten seriøst slik den ligger ute nå

Torbjørn Jagland til nrknyheter.no

- Vi kommer til å ta alle de nødvendige skritt for å få dette fjernet, sier sekreteriatsleder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Odd Erik Stende. 

Kopervik videregående skole

Endringene i den engelske artikkelen om stortingspresidenten er gjort fra to ip-adresser tilhørende Rogaland fylkeskommune.

It-sjef i Rogaland fylkeskommune, Odd Bård Risvold sier de nå har klart å oppspore datamaskinen som la ut artikkelen, og at den tilhører Kopervik videregående skole.

Risvold sier også at de tar slike saker meget alvorlig, og at de vil følge saken nøye etter at de har informert skolens ledelse.

- I første omgang er det opp til skolen og rektor å forfølge saken, og vurdere en anmeldelse. Men hvis skolen ikke anmelder saken vil vil selv følge opp, sier Risvold.

Han legger til at det er klare regler for hva fylkeskommunens PCer kan brukes til.

Rektor på skolen, Elmar Åserud, ønsket i ettermiddag ikke å kommentere saken.

 

Torbjørn Jagland henges ut i Wikipedia

Stortingspresident Thorbjørn Jagland fikk i dag erfare noen konsekvenser av et åpent internett.

Foto: Scanpix/NRK/Wikipedia

 

- Kan ikke ta det seriøst

- Det er vanskelig å ta teksten seriøst slik den ligger ute nå, sier Thorbjørn Jagland i en kommentar til nrknyheter.no.

- Jeg forventer at de kontrollmekanismer som måtte finnes i Wikipedia-systemet fanger opp dette og retter og saken så fort som overhodet mulig, sier stortingspresidenten videre.

Han ønsker foreløpig ikke å si noe om en eventuell straffeforfølgelse av personen eller personene som har laget artikkelen.

Rektum-transplantasjon

Følgende tekst er hentet fra Wikipedia i dag (oversatt til norsk):

"Thorbjørn Jagland (født 5. november 1950) er en norsk politiker. Han var statsminister i Norge fra 1996 til 1997, da han ble arrestert for å ha utført seksuelle aktiviteter mot sin sønn som har downs syndrom. I fengselet fikk han den gode gamle dusjbehandlingen, og måtte få en rektum-transplantasjon i 2004 da han slapp ut. Noe ikke alle vet er at Thorbjørn Jagland er verdensmester i stepping og staving. Disse talentene har hjulpet ham med å nå toppen i norsk politikk. Han har nå gjennomført en kjønnsskifteoperasjon, og er nå kjent som OLGA!"

 Se Wikipedia-artikkelen her: Thorbjørn Jagland (Wikipedia 03.09.07)

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger