Oslofjordtunnelen stengt i minst to-tre uker

Det er store skader på Oslofjordtunnelen etter at en lastebil tok fyr inne i tunnelen. Tunnelen kan ikke åpnes før om tidligst to-tre uker.

BRANN LASTEBIL OSLOFJORDTUNELLEN

Lastebilen som brant fredag kveld i Oslofjordtunnelen er utbrent. Sjåføren kom seg ut av tunnelen med hjelp fra en annen bilist. Lastebilen var lastet med papir da den tok fyr.

Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix

Nils Audun Karbø, Statens Vegvesen

Nils Audun Karbø i Statens Vegvesen.

Det melder Statens vegvesen lørdag ettermiddag.

To personer ble reddet ut etter at en lastebil begynte å brenne fredag kveld. Ingen av dem fikk alvorlige skader.

På grunn av mye røyk og stor varme fikk ikke spesialister fra Statens vegvesen gjort sine undersøkelser før lørdag morgen.

– Forrige gang det var en stor brann i tunnelen tok det fjorten dager før den ble åpnet igjen for mindre kjøretøy, men om det er større skader er for tidlig å si, sier Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, .

Store ødeleggelser

Kripos, Havarikommisjonen og politiet har natt til lørdag gjort sine tekniske undersøkelser.

– Det er store skader på tunnelen, og det er mye som må gjøres før den kan åpnes igjen, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt.

Blant annet er lysarmaturene ødelagt over en strekning på 500 meter.

– Isolasjonen har brent og er smeltet inntil brannstedet, og det må trolig asfalteres på nytt.

BRANN I OSLOFJORDTUNELLEN

EVAKUERT: To personer ble evakuert ut av Oslofjordtunellen etter at en lastebil med papir begynte å brenne ca. to kilometer inn i tunnelen fra Drøbaksiden.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skal avhøre lastebilsjåføren

– Vi skal avhøre lastebilsjåføren med tolk lørdag. Undersøkelser av lastebilen vil trolig bli foretatt over helgen, sier Delbeck til NTB lørdag morgen.

Etter hvert startet også arbeidet med å rydde tunnelløpet for biler. I tillegg til lastebilen som brant er det store skader på en annen lastebil som sto tett inntil den.

Oslofjordtunnelen er en undersjøisk veitunnel som krysser Oslofjorden mellom Akershus og Buskerud. Den er 7306 meter lang.