NRK Meny
Normal

Advarer mot for rause sluttpakker

Sluttpakker kan bli så gode at de virker sløvende, hevder administrerende direktør Einar Wergeland-Jenssen i selskapet AS3. Han kritiserer Statoil og enkelte andre store arbeidsgivere for å tilby opptil to årslønner til ansatte som slutter frivillig.

Einar Wergeland-Jenssen

– Mange angrer på at de bare tok en stor sluttpakke, de ville nok heller hatt konkret hjelp til å skaffe ny jobb, mener organisasjonspsykolog Einar Wergeland-Jenssen.

Foto: Kjartan Rørslett / NRK

– Hvis det blir for trygt, hvis lønningsposen varer for lenge, tror jeg ikke folk mobiliserer nok energi til å komme seg videre, sier Einar Wergeland-Jenssen til NRK.

Ved årsskiftet fikk alle ansatte i Statoil tilbud om enten tidligpensjon eller sluttpakke på inntil to årslønner. Seinere er tilbudet gjentatt for ansatte i deler av selskapet.

– Betaler seg ut

Statoil vil ha ned tallet på ansatte med mellom 1100 og 1500 i løpet av året.

– En litt sånn kjapp løsning, kanskje, å betale seg ut av problemet. De ønsker nok for enhver pris er nok å få til en frivillig nedbemanning. Men kanskje er det da riktigere å tenke at noen færre vil velge sluttpakke og at man må gå til formell oppsigelse i tillegg, sier Einar Wergeland-Jenssen.

Ønsker frivillighet

– Vi ønsker å gi folk som har vært lenge i selskapet en god mulighet til å finne ny jobb, eventuelt omstille seg til annen type jobb. Dette er vår måte å løse dette på, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby.

Ola Anders Skauby

– Det er viktig for Statoil å få til frivillige løsninger, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Einar Wergeland-Jenssen nevner også sluttpakkene i Telenor for noen år siden som var på inntil 21 måneders lønn, og Forsvaret som ifølge Dagens Næringsliv vurderer å tilby sluttpakker på inntil tre årslønner.

– Det mener jeg er helt unødvendig og en sløsing med midler, sier han.

Hva bør bedriftene tilby i stedet?

– Jeg ville kuttet ned på den økonomiske delen av pakken og heller lagt mer vekt på karriereveiledning, støtte til etterutdanning eller hjelp til å starte egen virksomhet, sier Wergeland-Jenssen.

Gründerdag

Ifølge Statoil tilbyr selskapet også plass på gründerdag i samarbeid med Innovasjon Norge. 60 personer deltok på dette den 26. april. I tillegg tilbyr selskapet støtte til kontorplass i kontorfellesskap for oppstartsselskaper i et halvt år.

– Dette kommer i tillegg til sluttvederlaget, sier Skauby.

– Feil signal

Stein Lier-Hansen

– Du har ikke krav på sluttpakke. De fleste får ingenting ekstra hvis de mister jobben, sier direktør Stein Lier-Hanssen i Norsk Industri.

Foto: Kjartan Rørslett / NRK

Mens tusenvis har mistet jobben i industrien uten noen form for sluttpakke, så tilbyr altså Statoil inntil to årslønner i sluttpakke.

– Det sender ut et feil signal, mener direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

– Det skaper et inntrykk av at sluttpakke er noen man har krav på. Men det er feil, du har ikke krav på sluttpakke. Vi som arbeidstakere må akseptere å slutte i en jobb hvis ikke arbeidsgiveren lenger har nok arbeid til å sysselsette oss, sier han.

– Noen synes sluttpakkene er for rause, andre synes de er for dårlige for folk som har vært ansatt lenge i selskapet. Her er det nok mange meninger, sier Skauby.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger