Ny kontakt mellom familien Hagen og antatte kidnappere

Det har vært ny kontakt mellom Anne-Elisabeth Hagens familie og de antatte bortførerne. Politiet kommer med siste nytt på en pressekonferanse i ettermiddag.

Huset til Anne- Elisabeth Falkevik Hagen og Tom Hagen

ÅSTEDET: Politiet brukte to uker på å undersøke huset til familien Hagen etter at hun forsvant 31. oktober i fjor.

Foto: Nadir Alam / NRK

Pengekravet på nesten 90 millioner kroner ble første gang framsatt i brevet milliardær Tom Hagen fant i ekteparets villa i fjor høst.

Ifølge NRKs opplysninger har det vært ny kontakt mellom familien til Hagen og de antatte kidnapperne. Politiet varsler en pressekonferanse om dette klokken 17.30 mandag.

Familiens bistandsadvokat, Svein Holden, vil også gi et uttalelse om utviklingen i saken. Den vil skje klokken 19.00 i kveld.

Se siste nytt om forsvinning-saken her:

Anne-Elisabeth Hagen (68) ble sist sett 31. oktober i fjor. Siste sikre livstegn fra Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem den samme dagen. Politiets hovedteori er at 68-åringen ble bortført fra sitt eget hjem i Lørenskog utenfor Oslo. Det var ektemannen som meldte henne savnet.

Anne-Elisabeth Hagen

SAVNET: 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet i mer enn 100 dager.

Foto: Privat

Ba om ny plattform

Den forrige kontakten med en mulig motpart skjedde 16. januar. Dette gikk familiens bistandsadvokat Svein Holden ut med på en pressekonferanse 24. januar.

Advokaten sa den gang at de ønsket å videreføre kontakten på en plattform som er bedre egnet til å kommunisere på.

Bistandsadvokat Svein Holden holder pressekonferanse

BA OM KONTAKT: Familiens bistandsadvokat Svein Holden holdt pressekonferanse 24. januar.

Foto: Nadir Alam / NRK

– Den plattformen vi har mottatt budskap på, er vanskelig å kommunisere gjennom. Den er ikke egnet til å motta bekreftelse på at hun lever. Telefon, e-post, møter og film er bedre alternativer, sa bistandsadvokat Holden.

Kryptert plattform

Den nyeste kontakten mellom familien Hagen og de antatte kidnapperne skal også ha foregått på en kryptert plattform, etter det NRK får opplyst.

Det opprinnelige løsepengekravet ble fremsatt i en kryptovaluta.

Familien har tidligere sagt at de ikke ønsker å betale noe før de har fått sikre livstegn på at den savnede Anne-Elisabeth Hagen er i live.

Politiet har sjekket ut et titalls skjulesteder i Norge og utlandet. Det er også gjort søk etter mulige gjenstander i Langvannet ved familiens hus.

Politiet bruker også store ressurser på å gjennomgå store mengder overvåkningsvideor, blant annet fra veier i området.

SISTE NYTT

Siste meldinger