276 Norwegian-passasjerer rekker ikke hjem i 2013

De 276 passasjerene som skulle ha ankommet Oslo lufthavn mandag formiddag med Norwegians Dreamliner-flight DY7002, kommer seg ikke hjem før kalenderen viser 2014.

Norwegian-fly

Det er problemer med bremsene på et av Norwegians fly som skaper trøbbel. Flyselskapet beklager situasjonen på det sterkeste.

Foto: Nilsson, Johan / NTB scanpix

Flygningen ble utsatt til 9.30 lokal tid tirsdag, noe som tilsvarer klokken 15.30 tirsdag norsk tid. Med flytid på sju og en halv time betyr det at passasjerene ville ha vært framme på Gardermoen tidligst klokken 23 nyttårsaften.

Men i stedet for en avgang kl. 15.30 norsk tid, gir Norwegian ny informasjon til passasjerene på samme tidspunkt. Flyselskapet håper å kunne gi de reisende et konkret avreisetidspunkt, og beklager forsinkelsen.

– Vi forstår veldig godt at det er frustrerende. Vi jobber på spreng med å finne løsninger, for å få dem hjem så raskt som mulig, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NRK.

– Boeings teknikere jobber på spreng med å få flyet i orden i New York. Vi her hjemme ser på mulighetene for å få satt opp et erstatningsfly, forklarer Sandaker-Nielsen.

Frustrasjon

Det er problemer med bremsene på flyet som skaper trøbbel denne gangen.

Eivind Engen er en av de rammede passasjerene.

– Jeg er ganske frustrert over situasjonen, uttaler han til VG.

Han opplyser at han og flere andre passasjerer ble innlosjert på et hotell på flyplassen, men at mange har fått beskjed om at det ikke er ledige rom å oppdrive. Flere passasjerer er frustrert over dårlig informasjon, legger han til.

Situasjonen ble ytterligere kaotisk da passasjerer som skulle ha reist fra New York til Stockholm, natt til tirsdag også ble sittende fast i New York. Årsaken er at Dreamliner-flyet som skulle ha dratt fra New York til Oslo natt til mandag, er samme fly som skulle ha tatt med seg passasjerer fra New York til Stockholm mandag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norwegian-fly tømt for passasjerer etter bombetrussel

Beklager

Norwegian beklager situasjonen på det sterkeste, og beklager også manglende oppdateringer på selskapets nettsted.

Dreamlineren som nå står i New York, er ifølge Aftenposten identisk med flyet som søndag fikk problemer med varme- og klimastyringen på vei fra Bangkok til Oslo.

Ifølge VG opplevde 270 passasjerer temperaturer på opptil 32 grader på flyturen til Gardermoen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger