Hopp til innhold

Nini Stoltenberg er død

Nini Stoltenberg er død etter lengre tids sykdom.

Det bekrefter familien overfor NRK.

– Nini var et fantastisk menneske, og det er en stor sorg at hun nå er borte, sier Thorvald Stoltenberg.

Nini Stoltenberg ble 51 år gammel. Hun var lillesøsteren til Camilla og Jens Stoltenberg, og datteren til Thorvald og Karin Stoltenberg.

Hun var utdannet jurist, og jobbet som programleder på 1990-tallet.

I 2001 sto hun frem som heroinavhengig. Sammen med faren Thorvald og broren Jens fortalte hun åpent om livet som narkoman og hvordan det hadde påvirket familien.

Ytring: Å sette dyrekjøpte spor etter seg

Jobbet med narkotikapolitikk

Nini Stoltenberg og samboeren Karljohn Sivertzen ble senere forkjempere for en human narkotikapolitikk. Sivertzen døde i mars i fjor.

Stoltenberg satt blant annet i Bondevik-regjeringens ekspertgruppe for narkotikaspørsmål. Blant forslagene hennes var heroin på resept og en avkriminalisering av cannabis, noe hun også jobbet med de siste årene.

Faren hennes, Thorvald Stoltenberg, kalte henne sin viktigste rådgiver mot det han mente var en feilslått narkotikapolitikk i 2011.

Stoltenberg stilte opp i Trygdekontoret på NRK3 i februar i fjor for å diskutere rus og rusmisbruk.

– Jeg syns jeg har fått et bra liv. Jeg har hatt mine sprekker, og jeg savner lykkefølelsen. Det var sinnssykt godt, dessverre, så ikke prøv det, fortalte hun da.

Som medlem av Norges mest kjente politikerfamilie og profilert programleder opplevde Nini Stoltenberg at rusen tok overhånd og gikk fra hygge til misbruk på midten av 90-tallet. Fredag kveld diskuterer hun rus og rusmisbruk i NRK3-programmet Trygdekontoret.

NETT-TV: Se Nini Stoltenberg i Trygdekontoret.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT