Hopp til innhold

Navarsete til britene: – Dropp EU, dere vil elske det!

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete ber britene overse «skremselspropaganda» om konsekvensene ved å forlate EU. Hun ber britene stemme for Brexit.

Liv Signe til britene

Tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete mener britene bør se til Norge når de skal avgjøre om de skal droppe medlemskapet i EU.

Foto: Fra Facebookprofilen til Liv Signe Navarsete

«Kampen for å holde Norge utenfor EU var en kamp mot en forenet elite»

Slik begynner et innlegg på Facebook fra tidligere Sp-leder og nåværende stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp).

Hun sier den norske EU-kampen i 1994, som endte med at Norge sa nei til medlemskap, var preget av skremmselspropaganda og uriktige påstander om konsekvensen av å stå utenfor. Navarsete påpeker at lederen for det da styrende partiet advarte befolkningen om at «noe fælt kan skje dersom Norge ikke stemmer for å gå inn i EU».

«Skremselspropagandaen viste seg å være usann. (...) Norge har blitt rangert som det beste landet å bo i i mange år».

Venstre: – Putin ville gitt «likes» på denne

Sveinung Rotevatn står med armene i kors i Arendal sentrum

Sveinung Rotevatn (V) er lite imponert over Navarsetes innspill i Brexit-innspurten.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) er lite imponert over innlegget til Navarsete. Han har postet et bilde av Russlands president Vladimir Putin som gir tommel opp under innlegget.

Likes

– Jeg tenker det viser hvem jeg mener kommer til å bejuble dette. Det er tre politikere som jubler og heier på Brexit utenfor Storbritannia. Det er Putin, Donald Trump og tydeligvis Liv Signe Navarsete.

Han mener sammenligningen mellom Brexit og den norske EU-kampen er helt håpløs.

– Det var en helt annen politisk situasjon. Nå truer en rekke krefter det som har vært en liberal og demokratisk verdensorden siden andre verdenskrig. Det som skjer i Storbritannia i forbindelse med Brexit er mest en kamp mot innvandring. Det er hovedsaken i all kampanje og reklame de kjører på i sluttspurten, sier Rotevatn før han fortsetter:

– De som kjempet den norske EU-kampen i 1994 vil i liten grad kjenne seg igjen i det som skjer i Storbritannia.

Navarsete med bredside mot Venstre-Rotevatn

Det får Navarsete til å gå til frontalangrep.

– Dommedagsprofetiene som kom fra eliten før vår egen avstemming var ganske parallelle som de vi hører i Storbritannia nå. Hvis Sveinung Rotevatn mener det er ille at jeg siterer disse , så får det stå for hans regning. Jeg synes sammenligningen med Putin og Trump er latterlig. Senterpartiet er et sentrumsparti med lange tradisjoner for folkestyre. Det trodde jeg Venstre også var, sier Navarsete.

AKTUELT NÅ