Hopp til innhold

Når kilder får betalt

Betalingsjournalistikk er vanligere enn mange liker å tro. Den kontroversielle dokumentaren "Når kilder får betalt" kan du se først på NRK.no klokken 18.

 

Pengesedler. Illustrasjonsfoto.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Seinere på kvelden kan du se programmet på NRK1 klokken 1955.

Programmet har allerede vakt debatt. I forrige uke ble det kjent at en TV2-reporter betalte 50.000 kroner av egen lomme for å få et intervju med Ole Christian Bach mens han var på rømmen fra norsk politi. 

NETT-TV: Når kilder får betalt  

Vurderer boikott

I dag er det blitt kjent at fotballspilleren John Carew vurderer å boikotte NRK dersom vi sender programmet. Der forteller moren til Carews barn om pengene hun fikk for å stille opp i mediene.

Carew ønsker ikke noen oppmerksomhet om sin familie. Derfor vurderer han boikott.

Se og Hør betalte moren, men ifølge Dagbladet.no gjorde flere medier det samme.

Se og Hør

Dette er ikke det eneste kjente tilfellet der Se og Hør har fått oppmerksomhet omkring sin betalingsjournalistikk.

I forbindelse med kveldens dokumentar sier sjefredaktør Odd Nelvik at sakene som berører Se og Hør er kjent fra tidligere og at de er mellom tre og fem år gamle.

Han presiserer at bladet har justert praksis i tråd med noe av kritikken bladet har fått.

- Vi har aldri lagt skjul på at vi betaler godt for gode tips og rettigheter til eksklusive reportasjer. Det gjør også andre store medier i Norge. Vi tar til etterretning at Vær Varsom-plakaten har fått nye bestemmelser som omhandler pressens honorarpraksis, og vi vil nå som før navigere etter gjeldende presseetiske regler, avslutter sjefredaktøren.

"Når kildene får betalt” er produsert av Novemberfilm as for NRK.

AKTUELT NÅ