Hopp til innhold

Liv Signe Navarsete tar ikke gjenvalg 2021

Senterpartiets stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (61) stiller ikke til gjenvalg på Stortinget i 2021. Hun mener det er tid for nye uredde og sterke talspersoner til å ta over.

Liv Signe Navarsete

Liv Signe Navarsete er ikke lei av politikken, men mener det er tid for generasjonsskifte.

Foto: NRK

– Jeg har i dag meldt til nominasjonsnemnda for Sogn og Fjordane Senterparti at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget 2021, melder Liv Signe Navarsete på sin Facebook-konto tirsdag kveld.

Siden 2005 har hun vært valgt inn på Stortinget for Sogn og Fjordane. I perioden 2005–2009 var hun samferdselsminister. Hun har også vært tidligere statsråd for Kommunal og regionaldepartementet.

I årene 2008 til 2014 var hun partiets leder, før Trygve Slagsvold Vedum tok over. I dag er hun medlem i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

Navarsete bestemte seg allerede før jul om at hun ikke tar gjenvalg.

– Politiske verv er ikke et levebrød. Du skal ikke holde på med det i det uendelige, og verv skal gå på rundgang, sier Navarsete til NRK.

Sogningen vil slippe til nye krefter i partiet.

– Nå har jeg tatt vakten min. Det står folk bak meg som kan gjøre en strålende jobb. Valget er basert på summen av alt, som blant annet å stå opp kl. 4.30 en mandag morgen for å reise til Oslo i alt slags vær og vind, sier Navarsete.

Trygve Slagsvold Vedum og Liv Signe Navarsete

Foto: Vidar Ruud / NPK

Folkevalgt i 30 år

Hun ble medlem av partiet i 1986. Til neste år har hun vært sammenhengende folkevalgt i 30 år.

– Grunnen er ikke at jeg er lei av stortingsarbeid, har mistet gløden for politisk arbeid i Senterpartiet eller for valgdistriktet mitt, Sogn og Fjordane, skriver hun.

Hun er takknemlig for tilliten hun har fått fra partiet og velgerne gjennom alle årene.

– Jeg har fått stor tillit, og jeg har fått påvirke norsk politikk mer enn hva de fleste får mulighet til. Derfor er tiden inne for å takke nei til gjenvalg og bruke kreftene på andre oppgaver fremover, skriver hun.

Navarsete skildrer en travel hverdag som politiker.

– Det har vært mye jobb. Nå er tiden inne for å prioritere mer av venner og familie. Jeg håper vennene mine fremdeles husker meg, sier Navarsete.

Generasjonsskifte

– Nå er det tid for generasjonsskifte på Senterpartiets sin liste til stortingsvalget i 2021, skriver Navarsete.

Som håper nominasjonskomiteen ser framveksten av unge reflekterte politikere i partiet.

– Valgdistriktet Sogn og Fjordane trenger sterke og uredde talspersoner i Senterpartiets stortingsgruppe på Stortinget.

AKTUELT NÅ