– Fremskrittspartiet er feige

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa fyrte av en kraftsalve mot Fremskrittspartiet da de diskuterte ja eller nei til bompenger.

Magnhild Meltveit Kleppa

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i debatt med Knut Arild Hareide (KrF) og Bård Hoksrud (Frp).

Foto: NRK

– Alle partiene i dette landet er for bompenger, inkludert Fremskrittspartiet. Fremskrittspartiet er så feige at de stemmer for bompenger lokalt, og så stemmer de mot sentralt, sa Kleppa i kveldens «Valg 2011» på NRK.

– Pressede lokalpolitikere

Nestleder i Stortingets transportkomité Bård Hoksrud (Frp) mener dette skyldes at pressede lokalpolitikere ikke har noe annet valg enn å si ja til bompenger.

Video Se hele samferdselsdebatten

NETT-TV: Se hele samferdselsdebatten.

Han får støtte av Høyre-ordfører i Asker, Lene Conradi.

– Vi blir tvunget til det fordi staten ikke tar sitt ansvar med å finansiere veiene. Da får ikke de lokale og regionale myndighetene noe valg: Enten får de veien - med bom - eller så får de den ikke. Det er en tvangssituasjon. Hadde staten tatt en større del av sitt ansvar, hadde ikke dette blitt en trend.

– Kleppa er en moderne landeveisrøver

Hoksrud står på sin side fast på at bompenger aldri burde ha vært innført og mener samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa er «den moderne landeveisrøveren».

Prøv NRKs valgomat

– Bompenger er usosialt fordi ordningen rammer helt tilfeldig, og den rammer alle de som må bruke veien. Robin Hood tok fra de rike og ga til de fattige, Magnhild Meltveit Kleppa tar fra alle og gir til den rike staten som er søkkfull av penger, og som ikke har noen problemer med å finansiere bygging av infrasstruktur med statlige midler uten bompenger, sier Hoksrud.

Blir takket for at toget går

Kveldens folkemøte på NRK hadde for anledningen flyttet samferdselsdebatten ut på perrongen på Asker stasjon. Samferdselsministeren måtte også svare på utsiktene til vinteren for togpendlerne. Asker-ordfører Conradi er blant dem som er bekymret før vinteren, med fjorårets mange togforsinkelser friskt i minne.

I går slo Forbrukerrådet dessuten fast at jernbanen på Østlandet er altfor dårlig til å holde rutetidene.

– Vinteren 2010 var helt forferdelig. Vi lå på bunn på punktlighet i Norden. Vinteren 2011 lå vi på topp. Vi er bokstavelig talt på rett spor. Ukjente folk kommer bort til meg på gata, tar meg i hånden og takker meg for at toget går - selv om det jo burde være en selvfølge, måtte en leende Kleppa innrømme.

– Det er 40 års forsømmelse som gjør at vi er i den situasjonen vi er i nå, det er ikke Kleppas ansvar alene. Det er litt bekymringsverdig at man må takke samferdselsministeren når et tog går, kommenterte KrF-leder og leder av transportkomiteen på Stortinget, Knut Arild Hareide.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger